BL: fegyelmi eljárás a sportszerűtlen Adrianóval szemben

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.11.21. 18:46
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága eljárást indított Luiz Adrianóval szemben azt követően, hogy a Sahtar Doneck brazil támadója rendkívül sportszerűtlen módon szerzett gólt kedden a Nordsjaelland elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

A találkozó 26. percében, 1–0-ás dán vezetésnél a hazaiak egyik futballistájának sérülése miatt a bíró megállította a játékot, majd átadta a labdát Williannek, a Sahtar középpályásának, aki – az íratlan szabályoknak megfelelően – vissza akarta adni, és ezért a Nordsjaelland térfelére rúgta azt. Az érkező labdára azonban Adriano a döbbenten álló dán védők között lecsapott, majd a szintén értetlenkedő kapust kicselezve az üres kapuba gurított.

LUIS ADRIANO SPORTSZERŰTLEN GÓLJA


A testület jövő kedden tárgyalja a futballista ügyét, a találkozót egyébként 5–2-re megnyerte a Sahtar, Adriano pedig mesterhármassal zárt.

Adriano az UEFA fegyelmi szabályzatának 5. pontját – mely a pályán belüli és kívüli viselkedés szabályait részletezi – sérthette meg. Az 5.) 1. k) pont szerint fegyelmi vétséget követ el az, aki „sportszerűtlenül viselkedik annak érdekében, hogy előnyt szerezzen” – ez pedig ráillik a brazil csatár esetére.

SZAVAZÁS

Ön szerint meg kellene-e büntetni Luiz Adrianót a Nordsjaelland elleni sportszerűtlen gól miatt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik