Szenvedett az MU, de megvillant Ronaldo, és minden jóra fordult

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 18:29
null
Ronaldo érzelemdús gólöröme (fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája-csoportkör F-csoportjában a spanyol Villarreal hazai pályán 2–0-ra kikapott az edzőváltáson áteső angol Manchester Unitedtől. Ezzel az MU az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül továbbjutott a csoportjából.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
F-CSOPORT

Villarreal (spanyol)–Manchester United (angol) 0–2 (0–0)
Villarreal, Estadio de la Cerámica. Vezette: Brych (német)
VILLARREAL: Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinán (Raba, 79.) – Trigueros (A. Moreno, 73.), Capoue, Parejo, Moi Gómez (Dia, 84.) – Pino (Chukwueze, 73.), Danjuma. Vezetőedző: Unai Emery
MAN. UNITED: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, A. Telles – McTominay, Fred – Sancho (Mata, 90+3.), Van de Beek (B. Fernandes, 66.), Martial (Rashford, 66.) – C. Ronaldo (Matics, 90+1.). Mb. edző: Michael Carrick
Gólszerző: C. Ronaldo (78.), Sancho (90.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Igen sokáig szenvedésre kényszerítette a Villarreal és a Manchester United is a semleges nézőket, mert a Bajnokok Ligája F-csoportjának 5. fordulójában sokáig igencsak felejthető meccsel rukkolt ki. Persze nagy volt a tét, hiszen az utóbbi időben sok kudarcot elszenvedett, majd edzőváltáson áteső angol csapatnak úgy kellett a továbbjutás, mint egy falat kenyér.

Az első félidőben azonban úgy tűnt, a spanyolok fogják megszerezni a három pontot, mert gyakran beszorították ellenfelüket, és az MU-nak szinte lövése sem volt. Kapusa viszont annál inkább, mert David de Gea nagyon jó napot fogott ki, és több szenzációs védést is bemutatott.

A félidei gól nélküli állás sokáig a második félidőben sem változott, sőt a meccs képe sem. A hazaiak támadtak, az MU szenvedett, Ronaldónak momentumai sem voltak, és bár azzal, hogy a második félidő közepe táján bejött Bruno Fernandes, mindjárt több fantázia látszott a vendégek támadójátékában.

A 78. percben aztán teljesen megfordult a játék képe. Rulli meggondolatlan passza meglepte Capouét, akitől Fred elvette a labdát, azonnal passzolta Cristiano Ronaldónak, aki 16 méterről a jobb alsóba emelt. 0–1

Ez az ajándék felbátorította az MU-t, a Villarreal pedig összecsuklott, mint a colstok. A hátralévő percekben az addig gyengélkedő vendégek egymás után dolgozták ki a helyzeteiket, és a legvégén még Jadon Sancho is betalált, nem is kis góllal. 0–2

Ezzel eldőlt, hogy a Manchester United továbbjutott a csoportjából, a Villarreal viszont még gondban lehet, mert az Atalanta nem fogja olcsón adni a bőrét az utolsó fordulóban.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United531110–7+310
2. Villarreal52129–7+27
3. Atalanta513110–100 6
4. Young Boys51136–11–54

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a meccsnek, nyert a Manchester United, ezzel továbbjutott a csoportjából. 0–2

90+3. perc: Ezt nem így képzelte a hazai közönség, a végén egymás után kerülnek helyzetbe a vendégek.

90. perc: Sancho majdnem 750 perc után szerezte meg az első gólját.

90. perc: GÓÓÓÓÓL! BENT VAN A MÁSODIK! Kontrázott az Mu, Fernandes játszott Sancho elé, aki 15 méterről óriási gólt ragasztott a bal felsőbe. 0–2

86. perc: Az utóbbi percek egyértelműen a vendégeké. Ki hitte volna ezt a gól előtt?!

85. perc: Rashford ravasz lövését védte remek reflexszel Rulli.

84. perc: Ronaldo majdnem duplázott. Egy újabb védelmi hiba, Foyth röviden fejelt haza, Cristiano Ronaldo lecsapott a labdára, és a csak centiméterekkel ment el a labda a bal alsó mellett.

83. perc: Bal oldali szöglet után Capoue fejelt fölé, a vendégek góljában ő is tevékeny részt vállalt, bár erről szívesen lemondott volna.

82. perc: Most már igen sürgős a Villarrealnak, hiszen nem sok jel utalt arra, hogy az MU gólt tud itt lőni, de nyugodtan mondhatják a vendégek szurkolói, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát.

78. perc: Ronaldo eddig mind az öt idei BL-meccsén betalált. Hatnál jár.

78. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET AZ MU! Hihetetlen védelmi hiba volt... Rulli a saját kapuja előteréből rossz helyre rúgta a labdát, Fred odaugrott, odapasszolta Ronaldónak, ki a tizenhatos vonaláról a bal alsóba emelt. 0–1

73. perc: Cseréltek a hazaiak, Pino helyére jött Chukwueze,Trigueros helyére pedig Alberto Moreno.

71. perc: Ez nagy helyzet volt! Bruno Fernandes ugratta ki remekül Sanchót, aki középre húzott, 11 méterről lőtt is, Rulli azonban lábbal mentett.

66. perc: Cserélt az MU, Van de Beek helyére Bruno Fernandes, Martial helyére Rashford érkezett.

63. perc: Itt az újabb Villarreal-lehetőség! Ezúttal Danjuma lőhetett 15 méterről, a labda azonban nem találta el a kaput.

59. perc: Elképesztő! Moi Gómez lövése lejött a védőkről, a kipattanó Trigueros elé perdült, a hazaiak játékosa rádőlt a labdára, kellemetlenül felpattanó löket volt, De Gea viszont óriási bravúral védett.

53. perc: Ez már valami! Fred lőhetett kapura 20 méterről, a nem túl erős labda Rulli zsákmánya lett, de legalább hosszú idő után eljutott a hazaiak kapujához az MU.

51. perc: Inkább a Villarreal támad, az MU viszont jól védekezik. Nem túl jó a meccs eddig.

46. perc:Elkezdődött a második félidő.

Inkább a birkózás volt jellemző az első félidőre (fotó: AFP)
Inkább a birkózás volt jellemző az első félidőre (fotó: AFP)

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, talán egy hajszállal jobb volt a Villarreal, de gól egyelőre nem született. 0–0

45+1. perc: Moi Gómez szedte el a labdát Wan-Bissakától, Danjuma kapta tőle, de csúnyán elrontotta a lövést.

44. perc: A szögletből nem lett semmi.

43. perc: Moi Gómez kapta a labdát egyedül, óriási csellel elküldte gyufáért McTominayt, majd 17 méterről lőtt, a labda Lindelöf sarkáról pattant szögletre.

42. perc: A szabadrúgást Parejo végezte el, a labda elszállt a léc felett.

41. perc: Trigueros került helyzetbe, de menteni tudott Lindelöf. Nem jutott messze a labda, Estupinán megszerzete, Van de Beek odagurott, szabálytalankodott, sárga lap. Szabadrúgás a hazaiaknak 24 méterre az MU kapujától.

35. perc: Fred maradt a földön a Villarreal tizenhatosának előterében. Egy kitámasztás közben a bokája kitekeredett, nem ért hozzá senki. Ápolásra szorult.

34. perc: Ronaldo magának követelte ki a szabadrúgást, és gyakori szokásához híven a sorfalt találta el.

33. perc: Martial ugratta volna ki Tellest, Pino viszont még a tizenhatoso vonala előtt visszahúzta a manchesterit. Sárga lap és szabadrúgás 18 méterre a kaputól.

30. perc: Ronaldo fejelt rá egy balról érkező beadást, a fejes azonban éppen Rulli kezében halt el. Mindenesetre ez volt a vendégek első kaput eltaláló próbálkozása.

27. perc: De Geának most megköszönhetik az MU játékosai! Rulli indított hosszan, Pino átvette, majd visszatette Triguerosnak, aki rálőtte 14 méterről, a labda megpattant egy védőn, így lett veszélyes, csakhogy De Gea bravúros vetődéssel mentett.

22. perc: C. Ronaldo tiltakozott hevesen a bírónál, merthogy őt fellökték. A játékvezető szerint nem volt szabálytalan a hazaiak játékosa.

20. perc: A szöglet után Estupinán próbálkozott kapáslövéssel. Volt jobb.

20. perc: Parejo indította a bal oldalon Estupinánt, aki be szerette volna adni, de Wan-Bissakáról szögletre pattant a labda.

18. perc: Most ért labdához talán először a portugál sztár, az amúgy csendesen üldögélő közönség hangos fújolással igyekezett megzavarni Cét.

16. perc: Mivel az utóbbi percekben semmi érdemleges nem történt, itt egy érdekesség. C. Ronaldo (aki eddig nem jutott labdához) eddig 14 gólt szerzett a Villarreal ellen, a legutóbbit éppen az „odavágón”, a 95. percben. Az győzelmet ért az MU-nak.

12. perc: Estupinán csapott le egy labdára, azonnal ívelt a vendégek tizenhatosán belülre, Pau Torres el tudta fejelni 13 méterről, de igencsak fölé.

11. perc: Az utóbbi időben beszorult az MU, most éppen szögletett ívelhetett be a Villarreal, Lindelöf mentett ismét szögletre a saját kapuja előtt.

5. perc: Itt az első Villarreal-lehetőség! Moi Gómez szúrta rá 16 méterről, mivel senki nem támadta meg, a labda a bal alsó felé tartott, De Gea azonban kiütötte a labdát.

3. perc: Martial tört előre, felrúgtaTrigureros, szabadrúgás 29 méterről az angoloknak. A szabadrúgást Telles végezte el, Albiol kicsúsztatta fejjel, de McTominay lendületből még belefejelt, a labda az oldalhálóban nyugodott meg.

1. perc: Megjelent a bíró, összeszámolta a játékosokat, és el is kezdődhetett a találkozó.

1. perc: Mindenki várakozik, a csapatok addig átmozgató labdás edzéssel múlatják az időt.

1. perc: Cserélték is az akkumulátort, ennek ellenére a bíró bement az öltözőbe. Komolyabb lehet a hiba.

1. perc: Egyelőre mégsem tudták elkezdeni a találkozót, valószínűleg a bírók egymás közti kommunikációját segítő berendezés romlott el a játékvezetőnél.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Villarreal tiszta sárgában, az MU kék-feketében játszik.

 

„Vasárnap reggel tudtam meg, hogy ideiglenesen én veszem át az irányítást, most azzal foglalkozom, hogy minél jobban felkészítsem a csapatot a Villarreal ellen – nyilatkozta Carrick a BL-mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón. – Jól ismerem a klubot, már nagyon régóta vagyok itt, elhivatottnak kell lennem, akár egy meccsen ülök a kispadon, akár valamennyivel többet. Nem is akarok belemenni abba, ki lesz a menedzser, ez nem az én feladatom. Kedden nagy meccs vár ránk. Most beszélhetnék az edzésmunkáról, de az nem sokat számítana, ennél a csapatnál az eredmények a fontosak. A Villarreal szervezett, erős együttes, az acélunk, hogy felülmúljuk.”

 

ELŐZMÉNYEK

• AManchester Unitedbejut a legjobb 16 közé, ha legyőzi idegenben a Villarrealt, vagy ha a csoport mindkét meccse döntetlennel végződik.

• AVillarrealtovábblép, ha megveri otthon az MU-t, és az Atalanta nem nyer a Young Boys ellen.

• Ha a playoffkörben a Ferencvárost kiejtőYoung Boyskikap otthon azAtalantától,akkor biztosan a csoport utolsó helyén végez, vagyis tavasszal az Európa-ligában sem folytathatja a szereplését.

5. FORDULÓ
21.00:Young Boys–Atalanta (Tv:Sport2)

6. FORDULÓ
21.00:
Manchester United–Young Boys
21.00:Atalanta–Villarreal

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United42118–7+17
2. Villarreal42119–5+47
3. Atalanta41217–7 05
4. Young Boys41
33–8–53
Új időszámítás kezdődött a Manchester Unitednél. Mint ismert, a menedzser, Ole Gunnar Solskjaer vasárnap távozott az együttestől, amely most gőzerővel keresi az utódját. A United közleményében azt írja, elképzelhető, hogy az idény végéig ideiglenesen neveznek ki valakit, a fő kiszemelt pedig csak a nyáron érkezik.Edzőjelöltekből pedig nincs hiány. Közülük Zinédine Zidane-nek például nincs csapata, de nem tudni, érdekli-e az állás. Mauricio Pochettinót a Sky Sports szerint igen, viszont neki élő szerződése van a Paris Saint-Germainnel. Erik ten Hag, valamint Brendan Rodgers is foglalt, nyilatkozataik alapján nem gondolkoznak a váltáson, ahogy a spanyol szövetségi kapitány, Luis Enrique sem.

A Sky beszámolói szerint az sem zárható ki, hogy az eredetileg az év végén leköszönő Ed Woodward ügyvezető-alelnök egy ideig mégsem távozik, hogy segítsen edzőt találni. Ez abból a szempontból kissé ironikus, hogy sokan Woodwardot tartják a Ferguson-éra utáni sikertelen útkeresés egyik legfőbb felelősének. Ahogy a The Guardian jegyzetírója, Barney Ronay írja a vezetőséggel szembeni kritikus cikkében, a klub történetének legalulképzettebb menedzsere távozott, ám inkább az ad okot aggodalomra, hogy egyáltalán leülhetett a kispadra.

Mivel a skót edzőlegenda távozása után egyik utód sem tudta megközelíteni a korábbi sikereket, most minden eddiginél nagyobb felelősség van a vezetőségen,hogy megtalálja a megfelelő szakembert. Az élet viszont közben nem áll meg, a Manchester Unitedre már kedden nagyon fontos mérkőzés vár a Villarreal otthonában. A két csapat májusban az Európa-liga döntőjében csapott össze,akkor tizenegyespárbaj után a spanyoloké lett a trófea. Egy ideig úgy nézett ki,Unai Emery a BL-csoportkörben is kibabrál az angolokkal szeptember végén az Old Traffordon, de miután Paco Alcácer vezetéshez juttatta a vendégeket,Alex Telles egyenlített, majd jött Cristiano Ronaldo, és a ráadás ötödik percében megszerezte a győzelmet a manchesterieknek.

Ha most nyernek vagy döntetlent játszanak, valamint a csoport másik mérkőzése (Young Boys–Atalanta) iksz lesz, az angolok biztosan bejutnak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. Vereség esetén viszont még az is benne van a pakliban, hogy nem jutnak tovább. Spanyolországban Solskjaer egyik segítője, Michael Carrick irányít, a United korábbi középpályása 2018-ban vonult vissza, és tagja volt José Mourinho stábjának is. Ugyan kinevezése csak rövid távra szól, ezalatt is fontos mérkőzések várnak rá, a Villarreal elleni BL-csoportmérkőzés után ugyanis vasárnap a Chelsea-hez utaznak a manchesteriek, majd az Arsenalt fogadják, persze addigra lehet,hogy már más ül a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik