BL, F-csoport: ikszelt a Lazióval, de így is továbbjutott a Dortmund

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 23:02
null
Döntetlent játszott a Dortmund, de így is továbbjutott (Fotó: AFP)
A Borussia Dortmund 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Lazio ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában az F-csoportban, míg az FC Bruges könnyedén, 3–0-ra legyőzte a Zenitet. A Dortmund ezzel továbbjutott, míg mellette még a Lazio és a Bruges is bejuthat a nyolcaddöntőbe.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

F-CSOPORT
Borussia Dortmund (német)–Lazio (olasz) 1–1 (R. Guerreiro 44., ill. Immobile 66. – 11-esből)
Fc Bruges (belga)–Zenit (orosz)
3–0 (De Ketelaere 33., Vanaken 58. – 11-esből, N. Lang 73.)

BORUSSIA DORTMUND–LAZIO

A forduló előtt a hazaiak kilenc, a vendégek nyolc ponttal álltak az F-csoport első két helyén. A mérkőzést a Dortmund kezdte jobban, Lucien Favre csapata többet birtokolta a labdát, és helyzetekig is eljutott, ám mindössze kétszer tudta eltalálni a kaput az első félidőben.

Igaz, az egyikből gól lett: a 44. percben egy gyönyörű egyérintős összjáték után Thorgan Hazard hozta ziccerbe Raphaël Guerreirót, aki megszerezte a vezetést a BVB számára (1–0).

A második félidőben már a Lazio is aktívabb volt támadásban, a 67. percben pedig ki is egyenlített: a játékvezető a néhány perccel korábban becserélt Nico Schulzot látta szabálytalannak a tizenhatoson belül, ezért büntetőt ítélt, amit Ciro Immobile értékesített (1–1).

A folytatásban már nem született gól, így a Dortmund a tíz pontjával maradt a csoport élén, és akkor is továbbjutó, ha az utolsó körben vereséget szenved a Zenittől. A Lazio ki-ki meccset játszhat a BL-folytatásért a Bruges ellen.

FC BRUGES–ZENIT

A belgák szinte a teljes mérkőzésen ellenfelük fölé nőttek. A vezetést a 33. percben szerezte meg a Bruges Charles De Ketelaere révén (1–0), majd a második félidőben további két gólt szereztek a hazaiak.

Előbb Hans Vanaken büntetőből volt eredményes az 58. percben, majd Noa Lang is betalált a 73. percben, ezzel beállítva a 3–0-s végeredményt. A Bruges továbbjut, ha az utolsó körben nyerni tud a Lazio ellen idegenben.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 5 3 1 1 10–4 +6 10
2. Lazio 5 2 3 9–5 +4 9
3. FC Bruges 5 2 1 2 6–8 –2 7
4. Zenit 5 1 4 3–11 –8 1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik