Arnaut Danjuma két gólt szerzett (Fotó: AFP)

 

A meccset eredetileg szerdán játszották volna, de az erős havazás miatt az UEFA úgy döntött, hogy csütörtök estére halasztják.

Egyszerű volt a helyzet: az Atalantának hazai pályán mindenképpen nyernie kellett a nyolcaddöntős kvalifikációt jelentő második helyhez, minden más eredmény a Villarreal továbbjutását jelentette.

A Villarreal már a 3. percben megszerezte a vezetést, Arnaut Danjuma révén.

Az olaszok nagy erőket mozgósítottak az egyenlítéséért, ám az első félidő végén mégis a spanyol együttes szerzett újabb gólt. Étienne Capoue szépen bombázott a kapuba.

A második félidő elején minden reménye elszállni látszott az Atalantának, remek passzok végén Danjuma megszerezte második gólját, egyben háromra növelte a fórt.

A 71. percben még felcsillant egy halvány remény az Atalanta előtt, miután Ruszlan Malinovszkij szépített megpattanó lövéssel.

A 80. percben pedig a reménysugár még erősebb lett, mivel Duván Zapata kihasználva ziccerét, ismét egy góllal közelebb lőtte csapatát a Villarrealhoz.

De a hátralévő tíz percben még két gólt kellett volna szereznie az Atalantának a továbbjutáshoz. A helyzetek megvoltak, de minden kimarad, így a 2–3 a Villarreal második helyét és továbbjutását jelentette az F-csoportban.

Az Atalanta az Európa-liga kieséses szakaszában folytathatja.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
F-CSOPORT

Atalanta–Villarreal 2–3 (Malinovszkij 71., D. Zapata 80., ill. Danjuma 3., 51., Capoue 42.)

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Manchester United 6 3 2 1 11–8 3 11
2. Villarreal 6 3 1 2 12–9 3 10
3. Atalanta 6 1 3 2 12–13 –1  6
4. Young Boys 6 1 2 3 7–12 –5  5