BL, F-csoport: a továbbjutás küszöbén a Dortmund és a Lazio

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.11.24. 22:57
null
Erling Haaland ezúttal is főszereplő volt (Fotó: AFP)
A Borussia Dortmund és a Lazio is három gólt szerzett a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, előbbi az FC Bruges, utóbbi a Zenit ellen gyűjtötte be a három pontot, amivel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

LAZIO–ZENIT

Oroszországban csak döntetlenre futotta a sok hiányzóval felálló Lazio erejéből, ezúttal viszont több visszatérővel – többek között Ciro Immobilével – a fedélzeten szállt csatába a római csapat. Amely alaposan bekezdett, a 3. percben éppen az olasz támadó szerzett csodálatos gólt, majd a félidő közepéhez érve Marco Parolo rendkívül precíz, távoli lövéssel megduplázta az előnyt (2–0).

Artyom Dzjuba révén szinte azonnal szépített a Zenit, amely igazán a szünet után tudta feljebb vinni a tempót, ám hiába volt több lehetősége is, a három pont sorsa gyakorlatilag a játékrész elején eldőlt, Immobile ezúttal tizenegyesből volt eredményes (3–1).

Az olasz győzelem matematikailag is biztossá tette, hogy a szentpétervári csapat már nem juthat tovább a csoportból, marad a – reménytelennek tűnő – harc a harmadik helyért.

BORUSSIA DORTMUND–FC BRUGES

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy manapság a csapból is Erling Haaland folyik a Borussia Dortmund neve hallatán, a 20 éves norvég a keddit megelőző hat tétmérkőzésén tíz (!) gólt szerzett klubjában, ezek közül kettőt éppen a mostani ellenfél ellen.

A támadó nem vesztegette sokáig az időt ezúttal sem, 18 perc után kíméletlenül kihasználta a ziccerét, Simon Mignolet lába mellett a rövid sarokba lőtt (1–0).

Az óriási fölényben futballozó Dortmund közvetlenül a szünet előtt Jadon Sancho révén szépségdíjas szabadrúgással növelte az előnyt, majd a második félidőben Haaland zárta le a meccset (3–0). A norvéggal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy 12 BL-meccs után 16 gólnál jár!

A Dortmund a Lazióval karöltve nagy lépést tett a továbbjutás felé, az FC Bruges-nek a reális cél a harmadik hely megtartása lehet.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

F-CSOPORT
Lazio (olasz)–Zenit (orosz) 3–1
(Immobile 3., 55. – a másodikat 11-esből, Parolo 22., ill. Dzjuba 25.)
Borussia Dortmund (német)–FC Bruges (belga) 3–0 (Haaland 18., 60., Sancho 45.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 4 3 1 9–3 +6 9
2. Lazio 4 2 2 8–4 +4 8
3. FC Bruges 4 1 1 2 3–8 –5 4
4. Zenit 4
1 3 3–8 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik