BL: „Ezen a szinten minden mérkőzés esélyt kínál az előrelépésre”

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2020.11.24. 07:12
null
Marco Rossi szerint a fő, hogy előrelépjen a Ferencváros (Fotó: Szabó Miklós)
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, a Ferencváros számára ezen a szinten minden mérkőzés esélyt kínál az előrelépésre.

 

– A Juventus elleni idegenbeli meccs előtt érdemes az FTC pontszerzési esélyeit firtatni?
– Ha a két csapat budapesti mérkőzését veszem alapul, nem várhatjuk el, hogy a Ferencváros nyerjen Torinóban. Az a fontos, hogy a legutóbbi találkozóhoz képest lépjen egyet előre. A Puskás Arénában azt láttam, hogy még a legrutinosabb játékosok sem merik megcsinálni azt, amire egyébként képesek, túlságosan tisztelték a Juventust. Olaszországban sem lesz könnyebb dolguk, mint Pesten volt, ám törekedniük kell arra, hogy a saját stílusukban futballozzanak. Azt a futballt kell játszaniuk, amelynek köszönhetően eljutottak odáig, hogy a BL-ben ilyen csapatok ellen szerepelhessenek.

– A válogatott sikereiből meríthetnek a zöld-fehérek?
– Dibusz Dénes, Botka Endre, Lovrencsics Gergő és Sigér Dávid önbizalmának nyilván jót tett, amit a nemzeti együttes tagjaként megélt. Az elmúlt időszakban ők is tapasztalhatták a válogatottban és a Ferencvárosban egyaránt, hogy ha egy csapat kellőképpen alázatos, motivált és szervezett, olykor felboríthatja a papírformát. Ha egy játékos küzd a társaiért, és a társai is érte, sok mindent el lehet érni. A válogatott eredményei is erről tanúskodnak, illetőleg arról, hogy a magyar futballisták is tudnak kiemelkedően teljesíteni.

– Van, aki úgy tartja, egy ilyen meccset élvezniük kell a játékosoknak. Egyetért?
– Amikor valaki nála jóval erősebb ellenféllel találja magát szemben, azt nehéz élvezni. A ferencvárosi labdarúgók neves klubot, tekintélyes szurkolótábort, sőt egy nemzetet képviselnek most, nincs szükségük extra motivációra. A legfontosabb, hogy tegyenek meg mindent a tisztes eredmény eléréséért, és közben fogják fel úgy ezt a meccset, mint alkalmat a fejlődésre. Ezen a szinten minden mérkőzés esélyt kínál az előrelépésre – ha a Fradi rendszeres BL-csoportkör-szereplő szeretne lenni, ki kell használnia ezt a lehetőséget is.     

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csillag Péter, Határ Dávid (szöveg), Pusztai Viola (videó) és Árvai Károly (fotó)

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

G-CSOPORT
21.00:
Juventus (olasz)–Ferencváros(Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 3 3 9– 2 +7 9
2. Juventus 3 2 1 6– 3 +3 6
3. Dinamo Kijev 3 1 2 3– 6 –3 1
4. FERENCVÁROS 3 1 2 4–11 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik