BL: Ez az Old Trafford varázsa – Solskjaer a 95. percben szerzett győztes gólról

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.30. 08:02
null
Ole Gunnar Solsjkaer (balra) és Unai Emery (Fotó: AFP)
A Manchester United megszerezte az első győzelmét a Bajnokok Ligája mostani kiírásában, mivel szerdán Cristiano Ronaldo 95. percben szerzett góljával 2–1-re legyőzte a Villarrealt hazai pályán. Ole Gunnar Solskjaer a portugál támadó mellett David de Geát dicsérte, míg Unai Emery a vereség ellenére büszke csapatára.

 

„Nagyon nehéz mérkőzés volt egy kiváló csapat ellen – idézi a BT Sport Ole Gunnar Solskjaert, a Manchester United menedzserét. – Az első félidőben számos nagy helyzete volt a Villarrealnak, ám szerencsére ma a világ legjobb kapusa védett nálunk. David [de Gea] fantasztikus volt, elégedett vagyok a teljesítményével. Szerintem ő volt a meccs legjobbja, megmentett minket. A második játékrészben megérdemelten szerzett vezetést a vendégcsapat, de ilyen az Old Trafford varázsa, olykor a múlt segít nekünk.”

Solskjaer természetesen az utolsó percben győztes gólt szerző Cristiano Ronaldót is kiemelte, akinek nem mellesleg ez volt a 178. találkozója a Bajnokok Ligájában – ezzel megdöntötte Iker Casillas rekordját.

„Olyan sokszor tette ezt meg – utalt a norvég tréner Ronaldo győztes találatára. – Egész pályafutása során ezt csinálta. Mentálisan annyira erős, hogy a mérkőzés utolsó pillanatáig veszélyt jelent. Látom, hogyan készül egy meccsre, hogy mennyire koncentrál. Ha megkapja azt az egy lehetőséget, biztosan betalál.”

Unai Emery, a Villarreal vezetőedzője a vereség ellenére büszke együttesére.

„Úgy érzem, külön kell értékelni a végeredményt és azt, ahogyan futballoztunk
– mondta a spanyol szakember. – Utóbbi kapcsán büszkék lehetünk, rengeteget dolgoztunk ezért. A labdabirtoklásban jók voltunk, ám balszerencsénkre ez nem járt jó eredménnyel.”

Cristiano Ronaldo szerint létfontosságú volt, hogy három pontot szerezzen a Manchester United.

„Ha nem győztünk volna, roppant nehéz helyzetbe kerülünk a továbbjutás szempontjából, de a három ponttal újra versenyben vagyunk”
– nyilatkozta a 36 éves portugál klasszis, akinek a szerdai volt a 136. gólja a legrangosabb európai kupasorozatban.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

F-CSOPORT
MANCHESTER UNITED (angol)–VILLARREAL (spanyol) 2–1 (0–0)
Manchester,
Old Trafford, 73 130 néző. Vezette: Felix Zwayer (német)
MU: De Gea – Dalot, Varane, Lindelöf, Alex Telles (Fred, 89.) – Pogba (Matics, 75.), McTominay – Greenwood (Lingard, 89.), Bruno Fernandes, Sancho (Cavani, 75.) – Cristiano Ronaldo. Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
VILLARREAL: Rulli – Foyth, Albiol (Mandi, 73.), Pau Torres, Alberto Moreno (Rubén Pena, 73.) – Dani Parejo, Capoue, Manu Trigueros (Estupinán, 61.) – Yeremi Pino (Moi Gómez, 73.), Paco Alcácer (Dia, 58.), Danjuma. Vezetőedző: Unai Emery
Gólszerző: Alex Telles (60.), Cristiano Ronaldo (90+5.), ill. Paco Alcácer (53.)

A csoport másik mérkőzésén
Atalanta (olasz)–Young Boys (svájci) 1–0 (Pessina 68.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atalanta 2 1 1 3–2 +1 4
2. Young Boys 2 1 1 2–2 0 3
3. Manchester United 2 1 1 3–3 0 3
4. Villarreal 2 1 1 3–4 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik