BL: elképesztő góllal ejtette ki a Sahtar a Monacót

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.08.25. 23:38
null
Sahtar-öröm – még az első meccsről (Fotó: AFP)
A Sahtar foglalta el az utolsó szabad pozíciót a Bajnokok Ligája főtábláján: az ukrán csapat hazai pályán kétgólos hátrányból állt fel a helyzetek tömkelegét kihagyó Monaco ellen szerda este, és végül egy hosszabbításbeli öngólnak köszönhette a továbbjutást érő 2–2-es döntetlent. A hercegségbeliek az Európa-liga főtábláján folytatják.

SAHTAR–MONACO 2–2

Az első meccsen (1–0 a Sahtarnak) – és az eddigi három francia bajnoki fordulóban – gyengén teljesítő Monaco alaposan felpörögve érkezett Harkivba, játékosai szinte a kezdő sípszótól letámadtak, és egy kipattanóból Wissam Ben Yedder gyorsan be is lőtte a párharcot egálba hozó gólt. A hercegségbeliek nem lassítottak, az első játékrész hajrájában előbb Benoît Badiashile lőtt egy kapufát, majd egy bal oldali beadásból Ben Yedder beemelte a második vendéggólt.

A szünet előtt Ben Yedder elpackázott egy ziccert, megtette ugyanezt a második félidő derekán is, és a játékrészre feljavuló Sahtar élt a kínálkozó lehetőséggel: a 74. percben a nem sokkal korábban becserélt Marlos szép adogatás végén szépített, és mivel a Monaco újabb helyzetek sorát hagyta ki, következett a hosszabbítás.

Abban pedig az igazi, a kegyetlenebbnél is kegyetlenebb büntetés a vendégek számára: egy ellencsapás végén Mudrik balról középre tett labdája a csereként beálló Rubén Aguilar lábáról a saját kapujába pattant – ez a gól döntött a továbbjutásról…

A TOVÁBBJUTÁSRÓL DÖNTŐ GÓL

A MÉRKŐZÉS ÖSSZES GÓLJA

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF
VISSZAVÁGÓ

NEM BAJNOKI ÁG
Sahtar Doneck (ukrán)–Monaco (francia) 2–2
(Marlos 74., Rubén Aguilar 114. – öngól, ill. Ben Yedder 18., 39.) – hosszabbítás után
Továbbjutott:
a Sahtar, 3–2-es összesítéssel

BAJNOKI ÁG
Bröndby (dán)–Salzburg (osztrák) 1–2
(Maxsö 62., ill. Sesko 4., Aaronson 10.)
Továbbjutott: a Salzburg, két győzelemmel (4–2)
Dinamo Zagreb (horvát)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 0–0
Továbbjutott:
a Sheriff, 3–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik