BL: egyesek állítják, újra kellett volna rúgatni Messi büntetőjét – mégpedig ezért!

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 08:45
null
Sosem tudjuk már meg, mi lett volna, ha Lionel Messi értékesíti a tizenegyesét… (Fotó: AFP)
Mint ismert, az FC Barcelona szerda este csak 1–1-es döntetlent ért el a Paris Saint-Germain vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 5–2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól. Sosem tudjuk már meg, mi történt volna a második félidőben, ha Lionel Messi az első játékrész végén, 1–1-es állásnál értékesíti a katalánok javára megítélt tizenegyest, melynek kapcsán egyesek váltig állítják, Anthony Taylor játékvezetőnek újra kellett volna rúgatnia.


Miután Messi büntetőjét Keylor Navas a léc segítségével hárította, a bírói csapat visszanézte videón, hogy a Costa Rica-i kapus nem mozdult-e el a gólvonalról (a válasz: nem), több, elsősorban barcelonai érzelmű Twitter-felhasználó azonban kifogásolta, hogy Marco Verratti pozícióját nem vizsgálták meg az illetékesek. A PSG olasz középpályása még a labda elrúgásának pillanata előtt belépett a tizenhatos előtti köríven belülre, ami a szabályok nagyon szigorú betartása esetén nem szabályos.



SZAVAZÁS

Önök szerint újra kellett volna rúgatnia a játékvezetőnek Messi tizenegyesét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Verratti szerepének azért van/volt jelentősége, mert a lécről kipattanó labdát ő fejelte ki szögletre, és a tizenegyes újrarúgatása mellett kardoskodók szerint előnye származott abból, hogy hamarabb indult meg a kipattanóra, mint a többi játékos.

Mi tesszük hozzá: Verratti pozíciója Messit valószínűleg a legkevésbé sem zavarta meg, továbbá ha minden ilyen apró bemozdulás esetén megismételt tizenegyes következne, akkor kis túlzással másból sem állnának a futballmeccsek, mint a büntetők elvégzéséből…

A többit önökre bízzuk…

A KIMARADT TIZENEGYES MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A VIDEÓ MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A VIDEÓ MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik