BL: Egyedül sem Carlo, sem én nem nyerhetek – Guardiola

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.04.25. 22:43
null
Pep Guardiola szerint megtiszteltetés, hogy ott lehetnek az elődöntőben (Fotó: AFP)
Pep Guardiola szerint az edzők önmagukban nem nyerhetik meg ezt a párharcot, míg Carlo Ancelotti úgy véli, az elődöntőbe jutást még nem tekinthetik sikernek – derült ki a két trénernek a keddi Manchester City–Real Madrid labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőt megelőző hétfői sajtótájékoztatóján.

 

„Természetesen szeretnénk döntőbe jutni, és megnyerni azt, de ugyanakkor nem fogom alábecsülni azt, amit azért tettünk, hogy itt legyünk. Már ez is megtiszteltetés" – kezdte gondolatait Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere. Hozzátette, érzi, milyen nagyszerű dolog itt lenni, megpróbálnak önmaguk lenni, és két olyan mérkőzést játszani, amivel bejuthatnak a fináléba.

A Manchester City trénere arról is beszélt, hogy a Real Madrid történelme önmagáért beszél, de a pályán fog eldőlni ez a párharc is, hiszen a játékosok döntései számítanak majd. „Sem Carlo, sem én nem nyerhetjük meg ezt a párharcot egymagunk, ehhez a játékosok kellenek."

Pep Guardiola arról is beszélt, hogy Kyle Walker az elmúlt tíz napban nem edzett a csapattal, míg John Stones a Brighton elleni április 20-i mérkőzés óta nem állt rendelkezésére, kétséges, játszhat-e a keddi találkozón.

„Nemcsak a mostani, hanem már az előző idényben is láthattuk, milyen jók ebben a sorozatban. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni, és biztossá tenni, hogy mentálisan készen állunk erre a kihívásra. Különleges megméretés ez, minden fiatal játékos szeretne itt lenni. Amikor játszhatok, mindig a legjobbamat akarom nyújtani, hiszen ez a himnusz és a légkör nagyon egyedi" – mondta Raheem Sterling a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A Real Madrid részéről Carlo Ancelotti vezetőedző elmondta, a nyomás mindkét csapaton hasonló. „Számunkra nem siker, hogy az elődöntőben vagyunk, mert a döntőbe akarunk jutni, de ahhoz le kell győznünk a Manchester Cityt."

A játékosok közül Federico Valverde képviselte a madridiakat. Az uruguayi középpályás úgy fogalmazott, nagyon fontos szerepet fog játszani, mennyire lesznek erősek fejben, hogyan tudják majd kezelni a nehéz pillanatokat. „A Real Madridnál felkészülünk a jó és a kevésbé jó szituációkra is. Van egy bizonyos karakterünk, a fiatalok nagyon sokat adnak ehhez. Amikor a Real Madrid mezét viseled, mindent meg kell nyerned."

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
21.00:
Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik