Birmancsevics gólja főtáblát ért a Malmőnek (Fotó: AFP)

 

A bajnoki ágon a Ludogorec már a 10. percben megkezdte az első meccsen összeszedett kétgólos hátránya ledolgozását, a Malmö ellen, Anton Nedjalkov pofozta a labdát a hálóba egy szögletet követő kavarodás végén az ötös jobb sarkáról. Ugyan a svédek egy les miatt meg nem adott góllal perceken belül jelezték, nem hagyják magukat, az egyenlítés csak a félidő végén jött össze nekik: Veljko Birmancsevics remek szabadrúgásgóllal egalizált.

BIRMANCSEVICS GÓLJA

A második félidőben negyedóra játék után egy kezezés miatt megítélt büntetőt a Ludogorec ciprusi légiósa, Pierosz Szotiriu meglehetősen sajátos módon hajtotta végre, ezzel előnybe került a bolgár bajnok, de egyenlíteni összesítésben már minden erőfeszítés dacára sem sikerült neki a hátralévő fél órában – továbbjutott a Malmö.

SZOTIRIU BÜNTETŐJE

Az első mérkőzésen a PSV-t Portugáliában 2–1-re legyőző Benfica a visszavágón fél óra játék után nehéz helyzetbe került: Lucas Verissimónak 32 percre volt szüksége két sárga lap összeszedéséhez, így a portugálok jó egy órát futballoztak emberhátrányban. A PSV azonban nem tudott ebből profitálni.

A gól nélkül záruló mérkőzés után a vendégek örülhettek, hiszen – ahogy a 2010–2011-es idény óta minden esetben – idén is ott lesznek a BL főtábláján. A PSV meg búslakodhat – főleg, ha az alábbi jelenetsorra gondol, amikor Eran Zahavi kihagyta a kihagyhatatlant a 62. percben.

ZAHAVI ELRONTOTT ZICCERE

A Benfica sorozatban 12. alkalommal, a Malmö 2015 óta először került fel a BL főtáblájára.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF
VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
Ludogorec (bolgár)–Malmö (svéd) 2–1
(Nedjalkov 10., Szotiriu 60. – 11-esből, ill. Birmancsevics 43.)
Továbbjutott: a Malmö, 3–2-es összesítéssel
NEM BAJNOKI ÁG
PSV (holland)–Benfica (portugál) 0–0

Továbbjutott: a Benfica, 2–1-es összesítéssel