BL: Effenberg Guardiolát kritizálja, Real-Barca döntőt vár

Vágólapra másolva!
2015.05.04. 15:31
null
Stefan Effenberg szerint Josep Guardiola csapata csak a támadással foglalkozik (Fotó: Reuters)
A Bayern München és a német labdarúgás korábbi fenegyereke, a 46 éves Stefan Effenberg a szerda esti, Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő előtt a bajorok katalán vezetőedzőjét, Josep Guardiolát bírálta, egyúttal azt is elárulta, hogy szerinte spanyol házi döntőt rendeznek a 2015–2016-os kiírásban.


„Nem vagyok nagy rajongója Guardiola szélsőséges módszereinek – mondta Stefan Effenberg a német Kickernek. – Extrém, amit mérkőzések közben csinál. Meg kellene bíznod a játékosaidban, ha már napokon keresztül gyakoroltál velük, és felkészítetted őket az összecsapásra.”

„Hatalmas nyomás van rajta, amit az is jól mutat, hogy például többször is szóváltásba keveredett már a negyedik számú játékvezetőkkel és a partjelzőkkel. A Bayern folyamatosan 65-70 százalékban birtokolja a labdát, Guardiola pedig azt szeretné, ha a játékosok mindig csak a támadással törődnének, de a védekezéssel is foglalkozni kell, jól mutatja ezt a tavalyi, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő, ahol a spanyolok kettős győzelemmel ütötték ki a Bayernt. Nincs mit szépíteni, Ancelotti taktikai mesterkurzusban részesítette Guardiolát.”

„Megítélésem szerint a Real Madrid és a Barcelona játssza majd a Bajnokok Ligája döntőjét. Persze megértem, hogy az emberek nem szívesen néznének spanyol házi döntőt, de én együtt tudnék élni egy ilyen fináléval. A két legjobbnak kell megküzdenie a trófeáért, és jelen pillanatban ez a Real és a Barca.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik