BL: „Ebben a srácban van valami különleges” – Guardiola Rico Lewisról

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.03. 11:05
null
Pep Guardiola szerint Rico Lewisnak sokat kell még fejlődnie, de a City utánpótlásában tovább fog javulni (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Manchester City hátrányból fordítva legyőzte a Sevillát a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Az angolok egyenlítő találatát a 17 éves Rico Lewis szerezte, aki először kezdett Pep Guardiola együttesében. A spanyol menedzser a találkozó utáni sajtótájékoztatón dicsérte fiatal játékosát.

 

„Itt nem osztunk ajándékokat. Csak azért, mert ő City-szurkoló vagy mert az akadémiáról jött, nem jelenti azt, hogy egyből kezdeni fog, ezt ki kellett érdemelnie” – kezdte Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere.

„A jó játékosokat két perc alatt észreveszed. Már az előszezon első napjától fogva figyeljük őt, ebben a srácban van valami különleges” – folytatta a spanyol, aki az angol játékos erősségeit is kiemelte.

„Nagyon agresszív a védekezésben és a labdával is jól bánik. Természetesen még sokat kell fejlődnie, de az akadémia csodálatosan működik, ahol tovább javulhat a játéka.”

A találkozón a Sevilla szerezte meg a vezetést Rafa Mir révén, Lewis egyenlített, utána pedig a City még kétszer bevette a spanyolok kapuját és biztossá tette győzelmét.

G-CSOPORT
Manchester City (angol)–Sevilla (spanyol) 3–1(R. Lewis 52., J. Álvarez 73., Mahrez 83., ill. Mir 31.)

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Manchester City64214– 2+1214
2. Borussia Dortmund623110– 5 +5 9
3. Sevilla6123 6–12 –6 5
4. FC Köbenhavn633 1–12–11 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik