BL, E-csoport: néggyel nyert Zágrábban a Milan, egyetlen pontra a nyolcaddöntőtől

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.10.25. 22:55
null
Rafael Leaót nem tudták megállítani a Dinamo védői (Fotó: afp)
Bár jól kezdte a zágrábi Dinamo a mérkőzést, a vendég AC Milan 4–0-ra nyert a Bajnokok Ligája E-csoportjának 5. fordulójában, így órási lépést tett a nyolcaddöntő felé.

Túlzás lenne azt állítani, hogy kényelmes helyzetben utazott a zágrábi Dinamo otthonába az AC Milan a Bajnokok Ligája E-csoportjának 5. fordulójában: mivel az olaszok az előzőt két találkozójukon kikaptak a Chelsea-től, győzelmi kényszerben léptek pályára. Apró nyugalmat jelenthetett csak, hogy a korábbi meccsen a londoni kékek nyertek Salzburgban, így egy horvátországi siker nagy lépést jelenthetett a 16 közé (míg a vereség nem jelentett rögtön búcsút).

Aki emiatt nagy milánói rohamokat várt, annak csalódnia kellett, sőt: a horvátok teljesen megfojtották a vendégek játékát, birtokolták a labdát, és negyed óra elteltével a Milan kapusának, Tatarusanunak kellett bemutatnia a mérkőzés első védését – Ivanusec lövését ráadásul bravúrral kellett hárítania.

Ezután kezdtek el csak ébredezni a vendégek, de a 32. percig kellett várni az első komolyabb olasz lehetőségre, amikor Giroud fejesét tolta ki Livakovic. Hét perccel később viszont már tehetetlen volt: Tonali ívelte be remekül a labdát szabadrúgásból, s Matteo Gabbia mindenkit megelőzve fejelt közelről estében a kapuba – ez volt a 23 éves védő pályafutásának első gólja a Milanban (0–1).

Alig néhány perce ment a második félidő, amikor Rafael Leao gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést: a hazai védelem csak nézte, ahogy a portugál betör a tizenhatoson belülre, majd senkitől sem zavartatva a jobb alsó sarokba lövi a labdát – bármilyen meglepő is, ez volt az első BL-gólja idén (0–2).

Az 59. percben jött a harmadik: Tonalit rántották le a tizenhatoson belül, s Olivier Giroud magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába a büntetőt (0–3). Újabb 10 perc elteltével érkezett a következő: Leao megint utolérhetetlen volt, középre adott Giroud-nak, aki nem találta el a labdát, amire még a hátra nyargaló Robert Ljubicic sem számított, így akkora lendülettel érkezett, hogy a melléről a saját kapujába pattant a labda (0–4).

A nehezen induló mérkőzést így végül könnyedén nyerte a Milan, amivel eldőlt, hogy a Chelsea biztosan csoportgyőztes, míg a Dinamo Zagrebnek már csak a 3. hely megszerzésére maradt esélye. A milánói gárdának egyetlen pont kell otthon a Salzburg ellen a nyolcaddöntőhöz – vereség esetén azonban az osztrákok folytatják a BL-ben, az olaszoknak marad az Európa-liga.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
E-CSOPORT
Dinamo Zagreb (horvát)–Milan (olasz) 0–4
(Gabbia 39., Leao 49., Giroud 59. – 11-esből, Ljubicic 69. – öngól)

A csoport másik mérkőzésén
Salzburg (osztrák)–Chelsea (angol) 1–2 (Adamu 49., ill. Kovacic 23., Havertz 64.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 5 3 1 1 8–3 +5 10
2. AC Milan 5 2 1 2 8–7 +1 7
3. Salzburg 5 1 3 1 5–5 0 6
4. Dinamo Zagreb 5 1 1 3 3–9 –6 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik