BL, E-csoport: Messi betalált, a Roma örülhet, a Bayer nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.09. 22:36
null
Messi megszerezte nyolcvanadik gólját a BL-ben (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligájában az E-csoportban a címvédő Barcelona 1–1-et játszott a Bayer Leverkusen vendégeként. A Roma hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a BATE Boriszov ellen. A német és az olasz csapatnak egyaránt hat pontja lett, a Barca mögött azonban a Roma jutott tovább jobb egymás elleni eredményének köszönhetően.

Napra pontosan egy évvel ezelőtt, a PSG elleni BL-meccsen először fordult elő, hogy a Barcelonában Lionel Messi, Luis Suárez és Neymar egyaránt betalált. A Bayer Leverkusen ellen biztos volt, hogy az MSN-nek keresztelt trió nem hajt végre hasonló bravúrt, hiszen Neymar sérülés miatt nem játszhatott, Luis Suárez pedig a kispadon kapott helyett. Luis Enrique vezetőedző több fiatal, alapesetben tartalékos játékosnak adott lehetőség a Barca számára kevésbé jelentős meccsen – így kezdő volt Sergi Samper, Wilfried Kaptoum, Sanro Ramírez és Munir El Haddadi is. Érdekesség, Neymar kiválása miatt két kapus ült a kispadon (Claudio Bravo és Jordi Masip).

Az MSN-t tehát Messi képviselte, aki hamar betalált: a 20. percben Ivan Rakitic mesés indítását követően kicselezte a Leverkusen kapusát, Bernd Lenót (0–1). A négyszeres aranylabdás argentinnak ez volt a tizenötödik gólja a BL-ben, amit német csapat ellen szerzett, összesen pedig nyolcvanadszor volt eredményes a legrangosabb európai kupasorozatban.

A hazaiak szinte azonnal válaszoltak: három perccel később Javier Hernández egyenlített (1–1) – életben tartva a Bayer továbbjutási esélyeit. Chicharitónak ez volt az ötödik gólja a BL mostani kiírásában. A mexikói támadónak a Manchester United színeiben nyolc gólja volt a BL-ben. Rajta kívül csak a bolgár Dimitar Berbatov mondhatja el magáról, hogy egy német és egy angol klub játékosaként is legalább ötször volt eredményes.

A Leverkusennek nem volt jó az iksz, ennek ellenére azonban nem tudott újabb gólt szerezni. A csoport másik meccsén a Roma–BATE találkozó nem hozott gólt (0–0), így a Barca mellett a Roma jutott tovább a legjobb tizenhat közé, míg a Leverkusen az Európa-ligában folytatja, mivel az egymás elleni eredményeket nézve az olasz gárda jobbnak bizonyult nála (4–4, 4–2).

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Bayer Leverkusen–Barcelona 1–1 (J. Hernández 23., ill. Messi 20.)
Roma–BATE Boriszov 0–0

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Barcelona 6 4 2 0 15–4 +11 14
2. Roma 6 1 3 2 11–16 –5 6
3. Bayer Leverkusen 6 1 3 2 13–12 +1 6
4. BATE Boriszov 6 1 2 3 5–12 –7 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik