Szoboszlaiék az utolsó körben a továbbjutásért játszanak a Liverpoollal!

T. I., B. J.T. I., B. J.
Vágólapra másolva!
2019.11.27. 20:50
A címvédő Liverpool 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Napolival a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. Jürgen Klopp együttese ezzel őrzi vezető helyét az E-csoportban, ugyanakkor továbbjutása még mindig bizonytalan. A kvartett másik mérkőzésén a Salzburg 4–1-re legyőzte a Genket.

Csalóka: a Napoli nem maradt alul, a Liverpool nem kerekedett felül (Fotó: AFP)
Csalóka: a Napoli nem maradt alul, a Liverpool nem kerekedett felül (Fotó: AFP)
Csalóka: a Napoli nem maradt alul, a Liverpool nem kerekedett felül (Fotó: AFP)
Csalóka: a Napoli nem maradt alul, a Liverpool nem kerekedett felül (Fotó: AFP)
Csalóka: a Napoli nem maradt alul, a Liverpool nem kerekedett felül (Fotó: AFP)

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
E-CSOPORT
Liverpool (angol)–Napoli (olasz) 1–1
(Lovren 65., ill. Mertens 21.)
Genk (belga)–Salzburg (osztrák) 1–4 (Samata 85., ill. Daka 43., Minamino 45., Hvang Hi Csan 69., Haaland 87.)

LIVERPOOL–NAPOLI ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Vérbeli minimálfutballt mutatott be a Napoli a Liverpool otthonában, alig kétszer ért labdába az angolok 16-osán belül – de egygólos előnnyel fordultak szünetre a mostanában pocsék formában lévő, sok-sok gonddal és sérülésekkel is küszködő vendégek.

Dries Mertens találata nem hétköznapi volt, de nem azért, mert éles szögből vette be Alisson kapuját, hanem azért, mert az akció elején ellökte Virgil van Dijket, aki ezután megállt, majd ápolni is kellett a védőt, a belga pedig befejezte a futó akciót. A VAR előbb megnézte, hogy történt-e lökés (két perc), majd azt, lesen kapta-e Mertens Nikola Makszimovics passzát (két perc), végül következhetett a középkezdés.

Nem futballozott szépen a címvédő, a közönség nem vette ezt jó néven, ráadásul lesérült Fabinho. A fordulás után a végig bizonytalan Joe Gomez helyére Alex Oxlade-Chamberlain állt, és annak ellenére Jordan Henderson lett az új jobbhátvéd, hogy a kispadon ott ült Trent Alexander-Arnold.

Így sem ment a vörösöknek, akik visszanyúltak az alapokhoz: egy szöglet után egy előrehúzódó védő, Dejan Lovren fejelt a kapuba. 1–1

Rosszat tett azonban a gól a mérkőzésnek, helyzetet sem láthattunk már ezután. A 100. európai kupamérkőzésén irányító Jürgen Klopp a hajrára beküldte még Alexander-Arnoldot, Carlo Ancelotti Fernando Llorentét vezényelte pályára, majd az Eljif Elmasz, Amin Younes kettőst, de nem voltak már veszélyesek a nápolyi kontrák.

A Liverpool a csoportelsőségért és a továbbjutásért, a Nápoly a továbbjutásért harcolt az utolsó perceben, de hiába, maradt a döntetlen, és az utolsó fordulóra a továbbjutás kérdése.

LIVERPOOL–NAPOLI ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A csoport másik mérkőzésén a Szoboszlai Dominikot 80 percen át soraiban tudó Salzburg 4–1-re legyőzte a Genket Belgiumban. A vendégcsapat magyar légiósa – főleg az első félidőben – kiemelkedően futballozott, több labdaszerzése és kulcspassza is volt, az első gól előtt pedig ő végezhetett el szabadrúgást, majd – miután lövése a sorfalról levágódott – ballal ismételt, ezt követően ejtette Gaetan Coucke kapus a labdát az érkező Patson Daka elé.

Daka az első zambiai futballista lett, aki gólt szerzett a BL-ben, így már 103 különböző nemzet fia tudott betalálni a sorozatban.

A 45. percben Minamino Takumi megduplázta a Salzburg előnyét, hogy aztán a második félidőben egy gyors kontra végén Hvang Hi Csan vágja a hálóba a csereként beálló Erling Haaland centerezését, megpecsételve a belgák sorsát.

A hajrában Mbwana Samata szépített ugyan, de a 87. percben Haaland maga is betalált (1–4), ezzel visszaállította a háromgólos különbséget, nem mellékesen pedig tovább javította egyébként is impozáns mérlegét: élete ötödik BL-meccséből az ötödiken szerzett legalább egy gólt, összességében pedig már nyolc találatnál jár a sorozatban.

Szoboszlaiék örülhettek (Fotó: AFP)
Szoboszlaiék örülhettek (Fotó: AFP)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool531111–8+310
2. Napoli5237–4+39
3. Salzburg521216–11+57
4. Genk5145–16–111
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik