BL, E-csoport: Giroud győzelemre vezette és továbbjuttatta a Milant

Vágólapra másolva!
2022.11.02. 22:56
null
Olivier Giroud két góllal és két gólpasszal vette ki a részét a Milan Salzburg elleni sikeréből (Fotó: Getty Images)
A továbbjutását már korábban biztossá tevő angol Chelsea mellett az olasz AC Milan az osztrák Salzburg elleni 4–0-s sikerével végzett a Bajnokok Ligája E-csoportjának második helyén és harcolta ki nyolcaddöntős szereplését. A londoniak hazai pályán gyorsan fordítva győzték le a csoport utolsó helyén záró horvát Dinamo Zagrebet.

AC MILAN–SALZBURG

A Milan hazai pályán tehette biztossá továbbjutását a Salzburg ellen, amely ugyanezért a célért küzdött a San Siróban.

A héten szerződést hosszabbító Stefano Pioli együttese hamar előnybe került, amikor egy bal oldali szabadrúgás után Olivier Giroud hat méterről bólintott a Salzburg kapujába. VIDEÓ ITT!

A francia – és a Milan – nem tétlenkedett sokat, a 25. percben második gólját is megszerezte, de a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot.

A hazaiak az első félidőben továbbra is mezőnyfölényben játszottak, de újabb góljukra a második félidőig kellett várni – igaz, akkor nem sokat, hiszen szinte rögtön a középkezdésből megduplázták előnyüket.

Rebic jobb oldali beadását a hosszún Giroud fejelte vissza középre, majd Rade Krunic bólintotta a kapu jobb oldalába. VIDEÓ ITT!

Sőt, bő tíz perccel később Giroud ismét gólból vette ki a részét, ráadásul megint befejezőként, amikor Rafael Leao jobb oldali beadása a védőkről került a francia csatár elé, aki hat méterről nem hibázott. VIDEÓ ITT!

A folytatásban Leao még egy kapufáig jutott, a 4–0-s hazai sikert Junior Messias állította be a 91. percben Giroud második gólpassza után. VIDEÓ ITT!

CHELSEA–DINAMO ZAGREB

A Chelsea az utolsó forduló eredményétől függetlenül már továbbjutott a kvartettből, míg a horvát Dinamo Zagrebnek a záró kör eredményétől függetlenül még az Európa-ligában való folytatásra sem maradt esélye.

Ennek ellenére a horvátok már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, amikor a 7. percben egy szépen felépített támadás és egy jobb oldali beadás után a hosszúról a középen érkező Bruno Petkovichoz került vissza a labda, aki közelről bólintott a kapuba. VIDEÓ ITT!

Egy kis stat: a Chelsea kapuját mindössze kétszer vették be hamarabb a BL-ben a Stamford Bridge-en: a 2019–2020-as idényben a holland Ajax a 2., a 2009–2010-es kiírásban a ciprusi Apoel Nicosia a 6. percben talált be a londoni „kékeknek.”

A Chelsea viszonylag hamar egyenlített: a 18. percben Jorginho remek kiugratása után Aubameyang sarokkal készített Raheem Sterling elé, aki 12 méterről, ballal lőtte ki a jobb alsót. VIDEÓ ITT!

Sőt, alig fél óra játék után, a 30. percben egy jobb oldali akció után Mount átadását a második hullámban érkező Denis Zakaria váltotta gólra 16 méterről. 2–1 VIDEÓ ITT!

A folytatásban az angol csapat uralta a mérkőzést, s sok helyzetet kidolgozott, de ki is hagyta azokat, míg a zágrábiak már nem tudták megdolgoztatni a hazaiak kapusát és 2–1-es vereséggel búcsúztak a BL idei kiírásától.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
E-CSOPORT
Chelsea (angol)–Dinamo Zagreb (horvát) 2–1
(Sterling 18., Zakaria 30., ill. Petkovic 7.)
Milan (olasz)–Salzburg (osztrák) 4–0 (Giroud 14., 57., Krunic 46., Messias 90+1.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik