Naná, hogy Haaland a hős! Egygólos Dortmund-előny a PSG ellen

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.02.18. 20:44
null
Haaland a Bajnokok Ligájában: 7 meccs, 10 gól… (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Dortmund hazai pályán a szenzációs idényt futó Erling Haaland duplájával 2–1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint.

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020
NYOLCADDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia) 2–1
(Haaland 69., 77., ill. Neymar 75.)

ONLIVE-KÖZVETÍTÉS ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

A gólokban gazdag meccseket játszó csapatok csatája lényegesen lassabban indult a reméltnél, az első lehetőségre a 11. percig kellett várni, amikor Neymar szabadrúgása kerülte el kevéssel a bal felsőt.

Kis túlzással ennyi volt a párizsiak összes támadójátéka a félidőben, „cserébe” sorra szórták el a labdákat, büntetlenül. Sancho lövései, Witsel rosszul átvett labdája, Guerreiro közeli fejese, Haaland bombája, majd Hazard elől megcsúsztatott labdája is megmentette Navast, aki – amikor kellett – védést is bemutatott, így gól nélkül fordultak a felek.

A folytatásban is a dortmundiak maradtak aktívabbak, de sem Hakimi, sem Haaland nem tudott túljárni Navas eszén, majd Bürkit is bevették a buliba, Mbappé kínálta meg két lövéssel rövid idő alatt.

A 69. percben pörögtek fel az események, akkor Guerreiro levágódó lövése után Haaland megszerezte a vezetést (1–0).

Másodpercekkel a norvég támadó újabb lehetősége után a túloldalon megszületett az egyenlítés, Mbappé ritmusváltása után Neymarnak már csak a kapuba kellett passzolnia (1–1).

Szinte még fel sem ocsúdhattak a szurkolók, jött az újabb gól, a csupán 17 éves cserejátékos, Giovanni Reyna szólója után Haaland 19 méterről, ballal szétlőtte a jobb felső sarkot (2–1).

A párizsiak Neymar kapufájánál közel jártak az egyenlítéshez, újabb gólt azonban nem tudtak szerezni, ráadásul Meunier és Verratti is kisárgázta magát a visszavágóról…

ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik