Jürgen Kloppnak akad tapasztalata kemény BL-csoportról... (Fotó: AFP)

„Ez a legerősebb BL-csoport, mióta a Liverpoolnál vagyok – efelől kétségünk sem lehet” – jelentette ki a Milan elleni, szerda esti találkozót megelőző sajtótájékoztatón Jügen Klopp. A csoportkörben az olaszok mellett az Atlético Madrid és az FC Porto vár majd még a Liverpoolra. Ugyanakkor a német tréner nem aggódik, mert van már tapasztalata hasonlóan erős kvartettről.

„2012–2013-ban, amikor még a Dortmundnál voltam, volt egy valódi bajnok-csoportunk. A Manchester City, a Real Madrid és az Ajax volt benne mellettünk. Mindenki azt gondolta előzetesen, ezt a csoportot vajon, hogy fogjuk átvészelni. Végül úgyis minden a játékról szól” – emlékezett vissza.

A Klopp vezette BVB akkor 14 pontot szerzett a lehetséges 18-ból és végül eljutott a sorozat fináléjáig...

A Liverpool menedzsere dicsérte a Milan támadósorát, s külön kitért a mérkőzést valószínűleg kihagyó Zlatan Ibrahimovicra is.

„Hosszabb kihagyás után állt be a legutóbbi bajnokin, és szinte azonnal gólt tudott szerezni. Az egészen elképesztő momentumok embere a pályán. Ha nem játszhat, akkor pedig ott van Olivier Giroud vagy Rebic a helyére. Eltérő karakterű támadók, de mindhárman nagyon jó játékosok. Mindannyiuk ellen izgalmas készülni, de Zlatan egyértelműen a valaha volt legjobb futballisták egyike” – tette hozzá a Liverpool Echo által idézett Klopp.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

21.00:
Atlético Madrid (spanyol)–Porto (portugál)
21.00: Liverpool (angol)–Milan (olasz) (Tv: Sport1)