BL-döntő: Lőw Zsolt Budapestre hozná a trófeát, Lisztes Krisztián drukkol neki

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.08.23. 11:24
null
Lisztes Krisztián drukkol Lőw Zsoltnak (Fotó: Török Attila)
Lőw Zsoltnak, a Paris Saint-Germain másodedzőjének valóra válhatna az álma, Lisztes Krisztián éppen miatta a franciáknak szurkol a Bayern München elleni Bajnokok Ligája döntőben, míg a Ferencváros korábbi edzője, Thomas Doll éppen fordítva van ezzel – derült ki a DIGI Sport híradójából, a Sport24-ből.

Két német csapat – a Bayern München és az RB Leipzig –, valamint három német edző – Julian Nagelsmann, Hans-Dieter Flick, Thomas Tuchel – is elődöntőbe jutott az idei Bajnokok Ligája-idényben, utóbbi kettő a fináléig menetelt. A DIGI Sport híradója éppen ezért egy német trénert is megkérdezett a döntő előtt, méghozzá Thomas Dollt, a Ferencváros korábbi vezetőedzőjét.

"Remélem, a Bayern nyeri a döntőt. Hansi Flick vezetésével 35 meccsen 32 győzelmet aratott a München, agresszív, letámadásos játékkal értek el nem akármilyen győzelmeket. Éhesek a sikerre, remek a csapatmorál, és optimális a fiatal és idősebb játékosok aránya. A tippem: a Bayern 2-1-re megnyeri a döntőt" – nyilatkozta Doll.

A német szakember dolgozott a Hamburg, a Dortmund és a Hannover vezetőedzőjeként is, Magyarországon pedig a Ferencvárosnál edzősködött. "Azt hiszem, mi vagyunk a legjobbak a világon” – nevetett fel, amikor arról kérdezték, miért olyan sikeresek idén a német szakemberek, majd jelezte, hogy nem gondolta komolyan. Aztán elmesélte, honnan ismeri a Bayern München vezetőedzőjét. „Ha visszaemlékszem 2003-re, az edzői papírjaimat Hansi Flickkel együtt szereztük meg, és ez egy csodálatos időszak volt. Megannyi új szakmai módszert elsajátítottunk; most pedig csak azt láthatjuk, hogy a Bayern egyre csak erősebb."

A német koncepciót alkalmazó, a Dortmunddal szoros kapcsolatot ápoló budapesti UDSE csapatánál dolgozó Lisztes Krisztián a PSG sikeréért szorít, amelynél Tuchel mester segítője Lőw Zsolt. „A Bayern München a favorit, de nyilván drukkolok Zsoltnak. Nagy dolog lenne, ha a Bajnokok Ligája-trófea hozzájuk kerülne. Ott van Neymar, Mbappé, Di María – ilyen játékosok szerepelnek a csapatban. Emiatt a Paris Saint-Germain sem lefutott csapata a döntőnek” – fogalmazott az UDSE tehetségfejlesztési igazgatójaként tevékenykedő Lisztes a DIGI Sportnak adott interjújában.

Lisztes emlékeztetett a tényre, hogy az idei év sikeredzői közül többen is ugyanonnan indultak. "Lehet mondani, valamit tényleg nagyon-nagyon tudnak, akár Jürgen Klopp, akár Tuchel mindketten Mainzból indultak, sőt Lőw Zsolt is játszott ott. De azért kiemelném Ralf Rangnick munkásságát is a Leipzignél. Innovatív dolgokat alkalmaznak, és folyamatos fejlődésen megy át a német foci, látjuk a végeredményt, hogy ilyen magas szinten a Bayern München milyen dominanciára képes.”

Lisztes Krisztián és a Ferencváros korábbi német trénerének teljes nyilatkozata ide kattintva érhető el.

A vasárnapi Bayern-PSG döntőben kiderül, idén melyik Európa legjobb klubcsapata, a győztes pedig – az Európa Ligát elhódító Sevilla ellenfeleként – Budapesten szerepelhet majd az európai Szuperkupa fináléjában. Ha a PSG is ott lenne ezen a mérkőzésen, azzal Lőw Zsolt álma válna valóra. „Magyar emberként, BL-győztesként visszatérni a Puskás Arénába, ez valami elképesztő élmény lenne, a sors sem tudna jobb forgatókönyvet írni ennél. Elképesztő történet lenne számomra, de szerintem sok magyar ember számára is. Óriási büszkeséggel töltene el, ha úgy beszélnének rólunk, a Paris-Saint Germainről, az edzői stábról, mint amelynek részese egy magyar srác, aki Magyarországról indult, és onnan érte el ezeket a sikereket. Többen felismernék az országunkban rejlő lehetőségeket, hogy mennyi tehetségünk van, akár edző, akár játékos szinten, és egy picit felkapná mindenki a fejét Magyarország hallatán. Egy mérkőzés választ el minket ettől, ami viszont borzasztó nehéz lesz” – nyilatkozta a Sport 24-nek telefonon Lőw Zsolt.

A párizsiak másodedzőjével készült teljes interjút itt tekintheti meg.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
21.00:
Paris Saint-Germain–Bayern München (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik