BL: Dilaver megsérült, aligha játszhat az FTC ellen

POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)
Vágólapra másolva!
2019.08.03. 08:08
null
Emir Dilaver (kékben) kihagyhatja az FTC elleni párharcot (Fotó: AFP, archív)
Bár bajnoki győzelemmel hangolt a Dinamo Zagreb a Ferencváros elleni BL-selejtező zágrábi első mérkőzésére, a pénteki találkozón megsérült a horvátok egyik belső védője, a korábban az FTC-ben is szereplő Emir Dilaver.

 

A hátvédnek a bokája sérült meg a Gorica ellen 3–1-es Dinamo-sikerrel záruló mérkőzés 15. percében, Dilavert az öltözőbe kellett vinni. A bosnyák-osztrák futballistának minden bizonnyal ki kell hagynia az FTC elleni párharc mindkét felvonását.

A Ferencváros korábbi hátvédje mankóra támaszkodva hagyta el a Maksimir Stadiont péntek este.

A Gorica szépítő találata véget vetett a zágrábiak kapusa, Dominik Livakovic idénykezdet óta tartó 536 perces kapott gól nélküli időszakának. Nyertes meccsükkel a „kékek” sorozatban már a 17. győzelmüknél tartanak a Maksimir Stadionban, míg őszi mérlegük hat tétmérkőzésen hat diadal, 15–1-es gólkülönbség.

„Sikerünk mellett Dani Olmo és Lovro Majer játékával voltam kimondottan elégedett, utóbbi játékosom esetében talán nem mindig hangsúlyoztam, de tudjuk, milyen kvalitásai vannak, és végre maga mögött hagyta a sérüléseit. Örülök a győzelemnek, mostantól maximálisan a Ferencváros elleni BL-párharcra fókuszálhatunk. Dilaver bokaízülete megsérült, meglátjuk, mi lesz vele” – értékelt az eszéki származású Nenad Bjelica, aki az 50. győzelmét könyvelhette el a zágrábiak kispadján.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
AUGUSZTUS 6., KEDD
20.00:
Dinamo Zagreb (horvát)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Zágráb, Maksimir Stadion

VISSZAVÁGÓ
AUGUSZTUS 13., KEDD
20.00:
Ferencváros–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik