BL, D-csoport: történelmi Sporting-siker; kettővel nyert a Spurs

Vágólapra másolva!
2022.09.07. 22:58
null
A második gól után (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjában a Sporting CP idegenben 3–0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot, míg a Tottenham kettővel verte meg a közel egy félidőt emberhátrányban játszó Olympique Marseille-t.

 

Eintracht Frankfurt (német)–Sporting CP (portugál) 0–3

A Sporting úgy utazott Frankfurtba az Eintracht elleni meccsre, hogy korábban még nem nyert európai kupacsatát Németországban.

A 12. percben a Sporting közel járt a gólhoz, ám a Marcus Edwards esése után megítélt büntetőt a videobírós ellenőrzés után visszavonta a játékvezető. Edwards a 35. percben is veszélyeztetett, de Kevin Trapp védte lövését – a félidőben 0–0 volt az állás.

Az Európa-liga-győztes több helyzetet is kidolgozott a második félidőben, ám a portugálok szerezték meg a vezetést: a 65. percben – nem találják ki – Edwards talált be Trapp kapujába. Fel sem ocsúdhattak hazai oldalon, máris megkapták a második gólt: két perccel később Francisco Trincao duplázta meg a vendégek előnyét kontra végén. A 82. percben pedig megpecsételődött a frankfurtiak sorsa, újabb ellentámadás végén Nuno Santos is betalált.

A Sporting tehát történelmet írt, először nyert nemzetközi kupameccset Németországban.

Richarlison remekelt (Fotó: AFP)
Richarlison remekelt (Fotó: AFP)

 

Tottenham Hotspur (angol)–Olympique Marseille (francia) 2–0

Az Olympique Marseille jóval többet birtokolta a labdát az első félidőben, de alapjában véve elég kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok. Harry Kane-nek és Matteo Guendouzinak jó lehetősége volt a gólszerzésre kevéssel az első 45 perc vége előtt, de egyikük sem tudta gólra váltani.

A második félidő elején felborult az eddigi egyensúly, miután a 48. percben Chancel Mbembát kiállították. A kongói játékos utolsó védőként szabálytalankodott a kiugrani készülő Szon Hung Minnel szemben. A Spurs emberelőnyben több helyzetet dolgozott ki, és a 76. percben gólra váltotta számbeli fölényét. Baloldali akció végén Perisic beadása teljesen egyedül találta Richarlisont, aki hét méterről szépen a kapuba fejelt.

Öt perccel később jött az újabb fejes gól Richarlisontól, a brazil játékos az előzőhöz hasonló úton juttatta kapuba a labdát, de a gólpasszt ezúttal Höjbjerg szolgáltatta. 2–0

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
D-CSOPORT
Eintracht Frankfurt (német)–Sporting CP (portugál) 0–3
(Edwards 65., Trincao 67., N. Santos 82.)
Tottenham Hotspur (angol)–Olympique Marseille (francia) 2–0 (Richarlison 76., 81.)
Kiállítva: Mbemba (48.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik