Real: megvan az 1000. BL-gól és a Sahtar másodszori legyőzése is

Vágólapra másolva!
2021.11.03. 18:30
null
<strong>Karim Benzema</strong> megszerezte az <strong>1000. Bajnokok Ligája-gólt</strong> a Real Madrid számára (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának 4. fordulójában a Real Madrid 2–1-re legyőzte hazai pályán a Sahtar Donecket.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
D-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Sahtar Doneck (ukrán) 2–1 (1–1)
Madrid,Santiago Bernabéu.Vezette:Bastien (francia)
Real Madrid:
Courtois – D. Carvajal (Nacho, 66.), Militao, Alaba, F. Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema (Jovics, 79.), Vinicius Júnior.Vezetőedző:Carlo Ancelotti
Sahtar Doneck:
Trubin – Dodo, Marlon Santos, Matvijenko, Ismaily – Sztepanenko (Szudakov, 79.) – Tete (Marlos, 79.), Maycon, Alan Patrick (Marcos Antonio, 79.), Mudrik (M. Szolomon, 71.) – Fernando Pedro (Dentinho, 86.).Vezetőedző:Roberto De Zerbi
Gólszerző:Benzema (14., 61.), ill. Fernando Pedro (39.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Remekül kezdte a mérkőzést a Real Madrid, amely már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést Luka Modric révén, de a horvát közeli lövését Anatolij Trubin bravúrral védte. Ezután viszont a Sahtar Doneck rúghatott volna gólt. Előbb egy vendégjátékos esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető viszont nem ítélt tizenegyest, aztán nem sokkal később Alan Patrick találta el a kapufát, Thibaut Courtois-nak nem sok esélye lett volna a hárításra, ha ez kapura tart.

A vezetést azonban a Real Madrid szerezte meg. Trubin kissé rizikós passzát nem tudta átvenni Marlon, a labdára Vinícius Júnior csapott le, középre passzolta ziccerben lévő Karim Benzemának, akinek pár méterről már nem volt nehéz dolga a befejezésnél (1–0).

Ez volt a Bajnokok Ligájában/BEK-ben az 1000. találata a Real Madridnak! A spanyol csapat az első, amely ehhez a mérföldkőhöz ért! Érdekesség, hogy a blancók 200. gólját a sorozatban Puskás Ferenc szerezte, míg Cristiano Ronaldo a 800. és a 900. gólt is magára vállalta.

Pár perccel később Modric ismét helyzetbe került, de Trubin ezúttal is hárította a lövését.

A Sahtar azonban nem esett össze, és egyre több helyzetet alakított ki. A 32. percben Fernando Pedro hagyott ki ígéretes lehetőséget, a 39. percben viszont már nem hibázott. Mikola Matvijenko felívelt labdáját tette tovább neki mellel Alan Patrick, a brazil csatár pedig mintegy hét méterről könyörtelenül bombázott a kapuba (1–1).

Az első félidő hajrájában akár fordíthatott volna a Sahtar, ismét Fernando került helyzetbe, ám kissé balról leadott lövését szépen védte Courtois.

A fordulás után sem játszott alárendelt szerepben az ukrán csapat, a vezetést viszont ismét a Real szerezte meg gyönyörű összjáték végén. A 61. percben Vinícius Casemirónak passzolt, aki sarokkal tette neki vissza labdát, a brazil támadó középre centerezett, ahonnanBenzemaa kapuba lőtt (2–1).

Vinícius Júnior a mostani BL-idényben négy meccsen öt gólban is benne volt (kettő gól, három gólpassz), valamint a 2003–2004-es kiírás óta (ekkortól jegyzik ezt a statisztikát) ő lett a Real Madrid legfiatalabb játékosa, aki két gólpasszt osztott ki ugyanazon a BL-mérkőzésen.



Karim Benzema Puskás Ferenc óta a legidősebb Real Madrid-játékos, aki egynél több gólt szerzett egy európai kupamérkőzésen. Puskás 1965-ben 38 évesen és 173 naposan négyszer vette be a Feyenoord kapuját, míg most Benzema 33 évesen és 319 naposan kétszer volt eredményes egy meccsen. Legendák!


A folytatásban a Sahtar megpróbált ismét egyenlíteni, de ez nem jött össze neki. A Real Madrid hazai pályán is legyőzte az ukrán együttest, és csoportjának az élére ugrott.

21.00: Sheriff Tiraspol (moldovai)–Internazionale (olasz) (Tv: Sport2)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid43
19–3+69
2. Sheriff Tiraspol3215–4+16
3. Internazionale31113–2+14
4. Sahtar Doneck4131–9–81

PERCRŐL PERCRE

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!

90+4. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! NYERT A REAL MADRID! 2–1

90+3. perc: Dentinho is kapott egy sárga lapot.

90+2. perc: Vinícius zárhatta volna le a meccset, de elcselezte magát.

90+1. perc: Szudakov lövése jelenthette volna az egyenlítést, de kimaradt a helyzet.

90. perc: 3 perc a ráadás.

86. perc: Fernando le, Dentinho be.

85. perc: Militao fejesét fogta Trubin.

79. perc: Alan Patrick, Tete és Sztepanenko le, Marcos Antonio, Marlos és Szudakov be.

79. perc: Benzema le, Jovics be.

79. perc: Benzema lövése sem kerülte el sokkal a kaput.

77. perc: Modric lövése vágódott le.

75. perc: Sztepanenko középtávoli lövése suhant el nem sokkal a kapu fölött.

71. perc: Mudrik le, Szolomon be.

69. perc: Nem történt szabálytalanság, pedig ha Casemiro becsúszása lábat ért volna, akkor a brazil középpályás kiállítás sorsára jutott volna. Nem sokon múlott!

66. perc: Carvajal le, Nacho be.

63. perc: Casemiro kapott sárga lapot.

Egy gyönyörű összjáték végén került ismét előnybe a Real Madrid. Vinícius passzolt Casemirónak, aki sarokkal tette neki vissza labdát, a brazil támadó középre centerezett, Benzema pedig a kapuba lőtt.

61. PERC: GÓL – BENZEMA ISMÉT BETALÁLT! 2–1

59. perc: Tete középre tartó lövését fogja könnyen Courtois.

58. perc: Tetszetősen passzolgat a Sahtar, szépen adogatják a labdát.

57. perc: Most a Real kapuja van egy kisebb nyomás alatt.

55. perc: A vendégek ezdője, Roberto De Zerbi kapott sárga lapot reklamálásért.

50. perc: Nagy erőket mozgósít a Real a vezetés megszerzéséhez.

46. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

Karim Benzema 134 BL-meccsen 74 gólnál jár már.


45. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! 1–1

45. perc: Fernando lépett ki üresen, és kissé balról vette célba a kaput, de Courtois bravúrral védett.

44. perc: Kroos oldaszabadrúgása után szabálytalankodtak középen a madridiak. Szabadrúgás kifelé.

43. perc: Benzema szabadrúgása vágódott le a sorfalról.

Matvijenko felívelt labdáját tette tovább gyönyörűen mellel Alan Patrick a középen érkező Fernandónak, aki könyörtelenül vágta a labdát a kapuba.

39. PERC: GÓL – FERNANDO EGYENLÍT! 1–1

39. perc: Mendy „sárgult be” egy taktikai szabálytalanság után.

35. perc: Kroos úszott meg egy sárga lapot a becsúszása után.

34. perc: Ezúttal Benzema tüzelt, de ő is pontatlan volt.

32. perc: Fernando közeli lövése ment nem sokkal mellé. Nagy helyzet volt!

28. perc: A madridiak védekezésnél nagyon magasan húzzák meg a hátsó védelmi vonalukat.

25. perc: Az előny tudatában könnyedén passzolgat a Real.

ÉLŐ EREDMÉNYKÖVETŐ A 4. FORDULÓ SZERDAI MÉRKŐZÉSEIRÓL!

A két csapat eddig ötször találkozott egymással, ezeken összesen 23 gól esett, ami 4.6-os gólátlagot jelent. Azon a három meccsen, amelyet a Real nyert meg, a spanyolok mindig rúgtak legalább négy gólt (4–0, 4–3, 5–0).


17. perc: Modric újabb lövését védte lábba Trubin.

Érdekesség, hogy a blancók 200. gólját a sorozatban Puskás Ferenc szerezte, míg Cristiano Ronaldo a 800. és 900. gólt is magára vállalta.

Trubin passzát nem tudta megszelidíteni Marlon, a labdára Vinícius Júnior csapott le és passzolt középre a ziccerben lévő Benzemának, akinek pár méterről már nem volt nehéz dolga a befejezésnél.

14. PERC: GÓL – OTT AZ 1000! BENZEMA SZERZI AZ 1000. BL-GÓLT A REAL MADRID SZÁMÁRA! 1–0

12. perc: Mendy lövése szállt a kapu fölé.

10. perc: Sahtar-lehetőség: a labda a kapufán csattant! Alan Patrick találta el a jobb kapufát.

8. perc: Elesett egy Sahtar-játékos a tizenhatoson belül, de nincs büntető. Könnyen adta meg magát.

7. perc: Hazai szöglet. Megoldották az ukránok.

5. perc: Modric közeli lövését védte bravúrral Trubin. Még nincs meg az 1000. BL-gól.

5. perc: Beszorul a Sahtar. A Real körbepasszolja a védelmét, keresi a rést.

A Real Madrid a legutóbbi nyolc hazai BL csoportmérkőzéséből hármat is elvesztett (három győzelem, kettő döntetlen). Ezt megelőzően 2009 és 2018 között 27 hazai BL-csoportmeccsen is veretlen maradt a gárda (24 győzelem, három döntetlen).


2. perc: Modric lapos lövését blokkolták a vendégek.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A Real Madrid tiszte fehérben, a Sahtar Doneck narancssárga mezben, fekete nadrágban és narancsárga sportszárban látható.

Casemiro ma a 300. mérkőzésén lép pályára a Real Madridban (30 gól, 22 gólpassz). Ezzel Marcelo (532) és Roberto Carlos (527) után ő lett a harmadik brazil játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet.


A KEZDŐK

Real Madrid


Sahtar Doneck


ELŐZMÉNYEK

Öt gólt és rendkívül sima Real Madrid-győzelmet hozott a két csapat két héttel ezelőtti mérkőzése. A Sahtar Doneck az első félidőben ugyan tartotta magát, a vége 0–5 lett.

Carlo Ancelotti együttese azóta három meccset játszott: az el Clásico megnyerése után csak ikszelt odahaza az Osasunával, viszont legutóbb az Elche ellen Vinícius Júnior duplájának köszönhetően 2–1-re győzött idegenben.

A Sahtar a 0–5 óta Ukrajnában remekül teljesít, igaz, előtte is ment nekik. Két győzelmet arattak a bajnokságban és egyet a kupában. Ezúttal viszont „csak” egy 4–1-gyel, nem pedig egy 6–1-gyel hangolnak a Realra.

A két csapat tavalyi madridi mérkőzésén a szünetben már 3–0-ra vezettek az ukránok, s végül 3–2-es győzelmet arattak. Háromszor nyert a madridi együttes, kétszer a Sahtar, döntetlen még nem született az egymás elleni meccseiken. Viszont egyet leszámítva legalább négy gól mindig esett, sőt, volt egy emlékezetes 4–3-as madridi siker 2015-ből, amikor 0–4-ről a Sahtar majdnem felállt a hajrában.

A D-csoport igen kiegyensúlyozott. Az élen hatalmas meglepetésre a moldovai Sheriff Tiraspol, őt követi a Real szintén hat ponttal. A harmadik néggyel az Inter, a Sahtar pedig eddig egy döntetlent tudott felmutatni az olaszok ellen.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A REAL MADRID–SAHTAR DONECK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik