BL: Courtois elárulta, hogyan állította meg Haalandot a Real

Vágólapra másolva!
2023.05.10. 09:48
null
Rüdiger volt a kulcsember Courtois szerint (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, kedd este a Real Madrid 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Manchester Cityvel. A mérkőzés után a spanyolok kapusa, Thibaut Courtois elárulta, hogy sikerült megakadályozni, hogy az idényben már 51 gólnál járó Erling Haaland gyarapítsa találatai számát. A túloldalon viszont Jack Grealish arról – is – beszélt, hogy mennyit számít a közel tökéletes egyensúly a csapaton belül.

A Bajnokok Ligája első elődöntőjében a Real Madrid ellen gól nélkül maradt a Manchester City norvég gólzsákja, Erling Haaland – az idényben 16. alkalommal fordult elő ez vele –, s a mérkőzés után a Real kapusa, Thibaut Courtois elárulta, mi volt a kulcsa a norvég megállításának.

„Ha ellene kell védekezned, nem adhatsz neki helyet. Ezt sikerült is megvalósítanunk, hiszen jól kiszorítottuk őket, sokat kellett távolról próbálkozniuk. A City labdabirtoklásra építő csapat, a manchesteriek Haalanddal nagyon direkt módon támadnak, erőteljes presszinget alkalmazva, de most néhány rövid periódust leszámítva kontroll alatt tartottuk őket” – mondta a meccs után a Real belga kapusa.

A nemzetközi sajtó szerint Haaland kikapcsolásában nagy szerepe volt Antonio Rüdigernek, a Real német védőjének, aki hasonlóképpen látta a történteket a lefújást követően.

„Nem igazán voltak veszélyesek, és elég későn tudtak egyenlíteni, úgyhogy mi azt éreztük, hogy talán többet is kihozhattunk volna a meccsből. De így sincs gond, önbizalommal telve utazunk a visszavágóra. Mindent összevetve a City többet birtokolta a labdát, de tudtuk, hogy így lesz és erre is készültünk, szóval, sikerült kezelni a helyzetet. Ugyanakkor De Bruyne gólja igazán minőségi találat volt” – értékelte a látottakat Rüdiger.

Az önbizalmat a túloldalon Jack Grealish is említette a meccs után, az angol válogatott szélső elmondása szerint bíznak magukban a visszavágó előtt.

„Szinte új csapatunk van ebben az idényben a tavalyihoz képest, és nagyon sokat tanultunk az elmúlt évi elődöntő óta. Most tökéletes az egyensúly a csapatban a tapasztalt és a fiatal játékosok között, akik egyébként világklasszisok. Soha nem éreztem magam ennyire magabiztosnak ilyen csapattársakkal körülvéve, úgyhogy önbizalommal telve lépünk pályára minden alkalommal. Hazai pályán megállíthatatlannak érezzük magunkat, és Madridba is úgy jöttünk, hogy nyerni akarunk. A csapat karakterét mutatja azonban, hogy hátrányban sem adtuk fel, és egyenlítettünk. Igazságos eredmény született, mindkét csapatnak voltak helyzetei, meglátjuk, mi lesz a jövő héten” – fogalmazott Grealish.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 1–1 (Vinícius Júnior 36., ill. De Bruyne 67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik