BL: Conceicao szerint annyi gólt kaptak, ahányszor a Pool...

Vágólapra másolva!
2019.04.18. 00:15
Idegenben is megverte a Liverpool a Portót, a hazai 2–0 után a portugáliai 4–1 elődöntőt ért az angoloknak a labdarúgó Bajnokok Ligájában, nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Kemény mérkőzés volt, de erre számítottunk. A Porto a kezdés után azonnal nekünk esett, és akadt is pár helyzetecskéje. Nem volt könnyű elöl a srácoknak, de mindig is tudtuk, hogyan kell gólt lőni. A szurkolóink fantasztikusak voltak, és nagyszerű hangulat a stadionban, meg kell dicsérjem a hazai drukkereket is. Az eredmény kicsit megdöbbentett bennünket is, azonban továbbra is keményen kell dolgoznunk az edzéseken és a meccsnapokon” – így a csereként beállt Jordan Henderson, aki megerősítette, hogy Sadio Mané gólja nem lesről esett, mert ő éppen ott melegített az eset környékén. „Kemény mérkőzés volt, de erre számítottunk. A Porto a kezdés után azonnal nekünk esett, és akadt is pár helyzetecskéje. Nem volt könnyű elöl a srácoknak, de mindig is tudtuk, hogyan kell gólt lőni. A szurkolóink fantasztikusak voltak, és nagyszerű hangulat a stadionban, meg kell dicsérjem a hazai drukkereket is. Az eredmény kicsit megdöbbentett bennünket is, azonban továbbra is keményen kell dolgoznunk az edzéseken és a meccsnapokon” – így a csereként beállt Jordan Henderson, aki megerősítette, hogy Sadio Mané gólja nem lesről esett, mert ő éppen ott melegített az eset környékén.

„Először azt hittem, hogy les volt, én is meglepődtem, hogy megadták. Fontos gól volt, de a legfontosabb, hogy bejutottunk az elődöntőbe, ezért jöttünk ide. Nagyszerű érzés” – tette hozzá Sadio Mané.

„Voltak jó pillanataink – nem sok –, de meglőttük a magunk góljait, és volt még egy nagy helyzetünk, ám kellettek Alisson védései is – értékelt a vendégmester,Jürgen Klopp. A második félidőre elfáradt a Porto, így már könnyebb volt dominálni a mérkőzést. Tudtuk, hogy az első harminc perc tempóját nem tudják végig tartani, ezért vetettük be Bobby Firminót és Hendersont, és nem is okoztak csalódást. Itt mindig olyan játszani, mintha egy szélviharban lennél,ezúttalis ezt tapasztaltuk. Azt hiszem, csak mi vagyunk ott a tavalyi elődöntősök közül ismét a legjobb négy között, most játszom majd először tétmérkőzést a Barcelona ellen, nagyon várom már.”

„Jobban futballozunk ebben a szezonban, mint korábban, mert sokkal tapasztaltabbak vagyunk, ez tény. Voltak nehéz idegenbeli mérkőzéseink, persze ilyen volt tavaly a City és a Roma elleni is. De minden rendben van: nehéz találkozón vagyunk túl, ám ott vagyunk az elődöntőben.”

„Szerintem ez nem volt fair, nem érdemeltünk kétgólos vereséget már idegenben sem – mérgelődött Sérgio Conceicao, a Porto edzője a lefújás után. – Tudtuk, hogy nem lehetetlen kiharcolni idehaza a továbbjutást, felkészültünk erre. A taktikánk megfelelő volt, és az első félidőben nem volt ezzel hiba. Amikor azonban a Liverpool belépett a tizenhatosunkra, már gólt is ért el. A Liverpool négyszer lőtt a kapu felületére, és négy gólt szerzett, ez mindent elmond az angol csapat minőségéről. Nem ezt érdemeltük, a közönség is többet érdemelt, ugyanakkor nagyon pozitív képet festettünk a portugál labdarúgásról. Fantasztikus és feledhetetlen volt a BL-idényünk, megmutattuk Európának, mire vagyunk képesek. A szurkolótáborunkból merítettük az erőnket. A Liverpool nagyon erős gárda, de az én játékosaim is fantasztikusak.”

Héctor Herrera szerint ha ezt a győztes mentalitást viszik tovább a bajnokságba is, nagyon boldogok lesznek az idény végére, míg Danilo Pereira azt emelte ki, hogy emelt fővel estek ki, a balszerencse miatt, és egyáltalán nem ezt érdemelték.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Porto (portugál)–Liverpool (angol) 1–4 (0–1)
Porto,Estádio do Dragao,49 117néző.V:Makkelie (holland)
Porto:Casillas – Éder Militao, Felipe, Pepe, Alex Telles – Otávio (Soares, a szünetben), Danilo Pereira, H. Herrera – Corona (Fernando, 78.), Marega, Brahimi (B. Costa, 81.).Vezetőedző:Sérgio Conceicao
Liverpool:Alisson – Alexander-Arnold (J. Gomez, 66.), Matip, Van Dijk, Robertson (Henderson, 71.) – Fabinho, Milner, Wijnaldum – Mané, Szalah, Origi (Firmino, a szünetben).Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerző:Éder Militao (68.), ill. Mané (26.), Szalah (65.), Firmino (77.), Van Dijk (84.)
Továbbjutott:aLiverpool,6–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÁSIK SZERDAI MÉRKŐZÉSEN

MANCHESTER CITY (angol)–TOTTENHAM HOTSPUR (angol) 4–3(3–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik