London és Turpin a BL-ben? Gnabry-show és Bayern-gála!

Vágólapra másolva!
2020.02.25. 20:47
null
Serge Gnabry megint remekelt Londonban (Fotó: AFP)
A Bayern München gyakorlatilag készülhet a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjére, mivel a 16 között zajló párharc első felvonásán Serge Gnabry és Robert Lewandowski remeklésének köszönhetően 3–0-ra legyőzte Londonban a Chelsea-t. A visszavágón ráadásul Jorginho és Marcos Alonso sem játszhat.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉSEK
Chelsea (angol)–Bayern München (német) 0–3
(Gnabry 51., 54., Lewandowski 76.)

ONLIVE-KÖZVETÍTÉS ITT!

A kiegyenlített első tíz perc után ritmust váltott a Bayern, a londoniak a következő percekben nagyjából csak nyomozni tudták a labdát, de Coman lehetősége és Lewandowski ziccere is kimaradt.

Az első fél órához közeledve újra a lengyel klasszis került ziccerbe, de Cabellero megint hárítani tudott, aztán Thomas Müller vette magához a szót, előbb távoli lökete kerülte el kevéssel a kaput, majd csúsztatása csattant a lécen.

Az éledező Chelsea Marcos Alonso lövésénél volt legközelebb a gólhoz, de az első játékrész képe alapján a 0–0 a londoniak számára kifejezetten hízelgő volt.

A fordulást követően aztán gyakorlatilag három perc alatt eldőlt a párharc, Jorginho kidumálta magát a visszavágóról, majd Robert Lewandowski két passza után Serge Gnabry két gólt szerzett (0–2).

A korábbi Arsenal-szélsőnek jól megy Londonban Clément Turpin játékvezetése mellett: a Tottenham otthonában négyig jutott a Bayern 7–2-es sikere során. Akkor az 53., az 55., a 83. és a 88. percben volt eredményes – most az 51. és az 54. percben.

A mesterhármas nem jött össze neki, a rengeteget próbálkozó Mason Mountnak pedig a becsületgól sem, a 76. percben viszont született még egy gól, a rettenetesen gyors Alphonso Davies sokadik megiramodása után Lewandowski talált be közelről (0–3).

A lengyel klasszis az idénybeli 11. BL-gólját szerezte meg, ezzel újra egyedül áll a góllövőlista élén, és 673 perc után talált be ismét a kieséses szakaszban.

Hogy a visszavágó előtt még eggyel kevesebb helyen kelljen gondolkodnia Frank Lampardnak, arról Marcos Alonso gondoskodott, aki némi videózás után piros lapot kapott ütéséért.

A hajrában már csak az volt kérdés, lesz-e újabb Bayern-gól, ez végül nem született meg, a müncheni csapat viszont így is fél lábbal már a nyolc között érezheti magát.

ÖSSZEFOGLALÓ


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik