BL: Casillas már messzebb tekint, Rodgers büszkélkedik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.04. 23:20
null
Casillas szerint a Liverpool elleni meccsel kipipálták a házi feladatot (Fotó: Action Images)
A Liverpool ellen aratott 1–0-s győzelmével a Real Madrid kivívta a továbbjutást a Bajnokok Ligája B csoportjából. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Nagyon boldog vagyok, de annak jobban örülök, hogy a továbbjutás miatt még inkább a bajnokságra és klubvilágbajnokságra koncentrálhatunk. Elkészítettük a házi feladatot, ennek mindannyian örülünk – így Iker Casillas, aki 144. BL-mérkőzését vívta, és megelőzte ezzel Xavit a sorozat örökranglistáján. – Nem volt könnyű mérkőzés ez, de miután megszereztük a vezetést, onnantól kezdve kézben tartottuk a dolgokat. A Poolnak kellett inkább támadnia ezt követően, nem nekünk. Továbbra is így kell futballoznunk, és türelmesnek kell lennünk, még nagy dolgokat érhetünk el. De csak lépésről lépésre lehet haladni a siker felé."

Válaszolt arra a kérdésre is Casillas, hogy tényleg 40 éves koráig szeretne-e védeni. A kapus elárulta, hogy igazán soha sem szeretne visszavonulni, akár csak sokan mások, de fizikailag bizony nem egyszerű állni a kihívásokat, és ott vannak ugyebár a vetélytársak is.

Vegyük válaszát akkor igennek...

„Ha nem is a lehető leggyorsabban, de azért jól futballoztunk, végig mi irányítottuk a meccset. Megérdemelten nyertünk, kiváló formánk tovább tart; de a legfontosabb, hogy továbbjutottunk. Gareth Bale jól játszott, tökéletesen egészséges már, nagyon vártuk már visszatérését. Karim Benzema a mentálisan legerősebb labdarúgók egyike, amióta itt vagyok, csakis a csapat érdekeit tartja szem előtt, roppant fontos ő a Real számára. Cristiano Ronaldo minden próbálkozását kivédte a kapus, de nincs ezzel probléma, legközelebb majd betalál és rekordot dönt. Előbb-utóbb csak csúcstartó lesz, efelől nincs kétségem. Hogy rágörcsölt volna a rekordra? Nagyon koncentrált a sikerért, de nem hiszem, hogy most nagyon csalódott lenne, mert nem talált be. A jövő Cristianóé..." – így Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz mestere.

„Nagyon büszke vagyok csapatomra, a szurkolók is sokat segítettek nekünk. Tudtam, hogy mit miért teszek, amikor kijelöltem a kezdőt, de azért csalódott vagyok az eredmény miatt, mert igazán jól játszottunk. Szervezetten és bátran futballoztunk. Azt hiszem, az európai Szuperkupa óta most először nem lőtt gólt Cristiano Ronaldo, tehát jól védekezett legénységem. Azt hiszem, labdabirtoklási arányunk is egészen jónak mondható" – dicsérte övéit és kicsit saját magát is a Liverpool menedzsere, Brendan Rodgers.

„Megkérdezték tőlem a mérkőzés előtt az újságírók, hogy eléggé erős lesz-e ez a csapat, de most láthatták, milyen jól ment nekünk. A Madrid három-négy góllal szokott nyerni otthonában, mi pedig szoros mérkőzést vívtunk velük, ez mutatja azért erőnket, és minősíti teljesítményünket. Néhány fiatalunk különösen jól játszott, és simán továbbléphetünk még a csoportból. Messze még a vége, sorsunk pedig a mi kezünkben van. Egy olyan egyesületet kell irányítanom, amely 21 nap alatt hét mérkőzést játszik. Nem a jövő hétre pihentettem a csapatot, aki pályára lépett, attól vártam a sikert, sajnos hiába. De ne feledjük: a világ legerősebb csapat ellen mérkőztünk. Könnyű azt mondani, hogy jobban is játszhattunk volna, de kikaphattunk volna akár öt nullára is..." – tette hozzá később a szakember.

„Megmutattuk, hogy tudunk harcolni, remek teljesítmény nyújtottunk. Ha nyerünk a két utolsó mérkőzésen, továbbjutunk, és biztosak vagyunk abban, hogy ez így is lesz" – így a lefújás után Adam Lallana, a Pool középpályása.

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 1–0 (Benzema 27.)

FC Basel (svájci)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 4–0 (Embolo 34., González 41., Gashi 59., Suchy 65.)

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 4 4 0 0 11–2 +9 12
2. Basel 4 2 0 2 6–6 0 6
3. Liverpool 4 1 0 3 2–6 –4 3
4. Ludogorec 4 1 0 3 3–8 –5 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik