Cristiano Ronaldo beérte Puskás Ferencet az örökranglistán

Vágólapra másolva!
2020.11.03. 19:08
null
Cristiano Ronaldo beérte Puskás Ferencet az örökrangsorban (Fotó: AFP)
A tekintélyes olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport vezet egy listát a legjobb csatárok általuk számon tartott összes góljáról, legalábbis, amelyről készült egyáltalán statisztika, tehát élvonalbeli bajnoki mérkőzésen, válogatott találkozón, kupameccsen, nemzetközi klubmérkőzésen született. Ezen a listán holtversenyben Puskás Ferenc a negyedik 746 találattal a cseh Josef Bican (805) és két brazil világbajnok szupersztár, Pelé (767), és Romário (761) mögött. A magyar legendát a Juventusban futballozó Cristiano Ronaldo érte be, aki az Andorra ellen szerzett találatával zárkózott fel.

Cristiano Ronaldo lemaradása a Gazzetta eredeti listája szerint négy gól volt a cikk megjelenésekor, vagyis a portugál klasszisnak ennyit kellett volna lőnie Budapesten a Ferencvárosnak ahhoz, hogy beállítsa Puskás Ferenc rekordját, ötöt pedig ahhoz, hogy túl is szárnyalja őt a La Gazzetta szerint.

FRISSÍTÉS (november 4., 12.00): a Gazzetta szerkesztősége jelezte, hogy pontosított a korábban kiadott adatokon, így Cristiano Ronaldo nem 742, hanem 744 gólt szerzett eddig pályafutása során, azaz csak két gólra van Puskás Ferenctől.

FRISSÍTÉS (november 12., 0.01): Cristiano Ronaldo a Lazio elleni gólja után a válogatottban, Andorra ellen csereként beállva is beköszönt, így utolérte az örökranglista negyedik helyén található Puskás Ferencet. A portugál klasszis teljesítményéhez klubja, a Juventus is gratulált.

Összesen 170 BL-találkozón 130 gólnál jár. A még aktív kortársak között Messinek vannak csak hasonló mutatói, ő 117 gólt lőtt a BL-ben, és a La Gazzetta tízes listáján is csak ő növelheti még ezt a számot, Ronaldót sorrendben a minap 75 éves Gerd Müller (732), Messi (717), Deák Ferenc (576), Uwe Seeler (575) és Túlio (575) követi.

Ronaldo hamarosan túlszárnyalhatja Puskás 746 gólos álomrekordját, és a portugál világsztár volt az is, aki 2018-ban, az oroszországi világbajnokságon átadta a múltnak Puskás 84 gólos európai válogatott gólcsúcsát, igaz, Puskás 85 magyar válogatott találkozón érte el a 84 találatot, Ronaldónak ehhez csaknem 150 mérkőzés kellett, mára a száz gólon is túljutott, és 168/102 találatnál tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik