BL, C-csoport: háromból három a Man. City mérlege, Torres megint betalált

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.03. 22:53
null
Ferran Torres a harmadik BL-meccsén is betalált a Manchester Cityben (Fotó: AFP)
A Manchester City az Olympiakoszt, az FC Porto az Olympique Marseille-t győzte le hazai pályán 3–0-ra a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának 3. fordulójában.


MANCHESTER CITY–OLYMPIAKOSZ PIREUSZ

A Manchester City összeállítása: Ederson – Walker (Joao Cancelo, 83.), Stones, Aké, Zincsenko – De Bruyne, Gündogan, Foden (Rodri, 69.) – Mahrez (Gabriel Jesus, 68.), Ferran Torres, Sterling (B. Silva, 82.)

Öt helyen módosult a Manchester City kezdőcsapata a szombati, sheffieldi bajnokit 1–0-ra megnyerő együtteshez képest: a védelemben Rúben Días, Aymeric Laporte és Joao Cancelo helyett John Stones, Nathan Aké és Olekszandr Zincsenko, a középpályán Rodri és Bernardo Silva helyett Ilkay Gündogan és Phil Foden kezdett.

Hamar előnybe került a City, a 12. percben De Bruyne előkészítését követően Ferran Torres lőtt az Olympiakosz kapujába. A belga középpályásnál (13) több gólpasszt a 2017–2018-as idény kezdete óta csak Kylian Mbappé (15) adott a Bajnokok Ligájában, a Valenciától a nyáron megvásárolt spanyol támadó pedig az angol klub történetének első játékosa lett, aki az első három BL-meccsén egyaránt betalált. Torres ráadásul az előző együttesében is szerzett egy gólt az utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzésén (Valencia–Atalanta 3–4), így már zsinórban a negyedik fellépésén volt eredményes az elitsorozatban (1–0).

A City az első félidő további részében nagy fölényben futballozott, újabb gólokat azonban nem ekkor, hanem már a meccs hajrájában szerzett: két csereember talált be, előbb Gabriel Jesus bombázott a léc alá (2–0), majd Joao Cancelo lőtt távolról a jobb alsó sarokba (3–0). A brazil támadó a legutóbbi hét BL-meccsén kilenc kanadai pontot (hat gól, három gólpassz) termelt.

A Manchester City így továbbra is hibátlan teljesítménnyel áll a C-csoport élén, és ha a következő fordulóban idegenben is legyőzi az Olympiakoszt, akkor már négy kör után biztossá teszi a továbbjutását a legjobb 16 közé.

A MÉRKŐZÉS HOSSZABB ÖSSZEFOGLALÓJA

PORTO–MARSEILLE

A Porto a második hazai meccsét is megnyerte, az Olympiakosz (2–0) után ezúttal az Olympique Marseille-t verte meg (3–0). A portugál bajnokságban hat forduló után csak negyedik, az elmúlt hétvégén a Pacos Ferreirától 3–2-es vereséget szenvedő Porto már a negyedik percben előnybe került az előző hat meccsén gólképtelen Moussa Marega találatával. A francia együttes nem sokkal később nagy egyenlítési lehetőséghez jutott, ám Dimitri Payet a 18. BL-meccsén tizenegyesből sem tudta megszerezni első gólját a legrangosabb európai kupában, elegáns mozdulattal fölé emelt.

A másik oldalon Sérgio Oliveira büntetőből nem hibázott, majd a második félidő derekán Luis Díaz alakította ki a 3–0-s végeredményt.

A Marseille zsinórban a 12. Bajnokok Ligája-mérkőzését veszítette el – 2012 tavaszán három, 2013 őszén hat, idén eddig újabb három meccsen kapott ki egymás után –, ezzel beállította az Anderlecht 2003 és 2005 közötti negatív csúcsát.

ÖSSZEFOGLALÓ

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
, C-CSOPORT
Manchester City (angol)–Olympiakosz Pireusz (görög) 3–0
(Ferran Torres 12., Gabriel Jesus 81., Joao Cancelo 90.)
FC Porto (portugál)–Marseille (francia) 3–0 (Marega 4., Sérgio Oliveira 28. – 11-esből, Luis Díaz 69.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 3 3
9–1 +8 9
2. Porto 3 2 1 6–3 +3 6
3. Olympiakosz 3 1 2 1–5 –4 3
4. Marseille 3 3 0–7 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik