BL: bundagyanú és kihallgatás után jöhet a selejtező

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 09:34
null
Nem könnyű lelkiállapotban várhatja a BL-selejtezőt az albán bajnok (Fotó: Fk-kukesi.al)
Bundagyanúba keveredett az FK Kukësi labdarúgócsapata, az albán bajnok a múlt héten 6–0-s vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen a Dinamo Moszkvától, azonban a mérkőzésre meglepően sok fogadást kötöttek.

Az albán együttes a kapruni edzőtáborozása során négy mérkőzést játszott, az orosz Rosztovot 1–0-ra, a román Botosanit 3–1-re legyőzte, viszont beleszaladt két katasztrofális vereségbe is: június végén az osztrák bajnokság 8. helyén végző Wolfsberger AC-tól 7–0-ra, múlt kedden, július 4-én az orosz Dinamo Moszkvától 6–0-ra kapott ki.

Az osztrák Kurier értesülése szerint a mérkőzéssel kapcsolatosan olyan sok és nagy összegű fogadást kötöttek, hogy a csalásokra specializálódott monitoring rendszert üzemeltető Sportradar jelezte, elképzelhető, hogy manipulálták a végeredményt.

Az albán bajnok vasárnap repült volna Bécsből Moldovába, ahol szerdán a Sheriff Tiraspollal Bajnokok Ligája-selejtezőt vív. A rendőrség azonban megállította a csapat buszát, és nyolc játékost, valamit Ernest Gjoka vezetőedzőt elvitt kihallgatásra. Miután felvették a jegyzőkönyveket és ellenőrizték a mobiltelefonokat, a csapat folytathatta útját a repülőtérre.

„Elemeztük a mérkőzés videofelvételét, és az alapján választottuk ki a játékosokat” – nyilatkozta a lapnak Andreas Holzer, az osztrák bűnügyi hivatal (Bundeskriminalamt) vezetője. A Kurier szerint az UEFA ugyancsak vizsgálatot indított, közben az albán Panorama Sport úgy tudja, minden érintett tagadta a vádakat, a klub saját honlapján jelezte, pert indít, hogy tisztázza magát.

Nem ez az első fogadási csalással kapcsolatos ügy az albán labdarúgásban: tavaly az UEFA néhány kétséges kimenetelű mérkőzés után indított vizsgálatot a Skenderbeu ellen, amelyet el is tiltott a nemzetközi szerepléstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik