BL: Budapesten fogadja az RB Leipzig a Liverpoolt – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.02.07. 14:03
Az RB Leipzig a hivatalos Twitter-oldalán megerősítette, hogy február 16-án a Puskás Arénában fogadja a Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Február közepén újra BL-meccs a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila)
Február közepén újra BL-meccs a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila)
Február közepén újra BL-meccs a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila)
Február közepén újra BL-meccs a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila)
Február közepén újra BL-meccs a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila)

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig a saját stadionjában nem fogadhatja angol riválisát, mert Németország – egyelőre – február 17-ig beutazási tilalmat vezetett be bizonyos országokra, köztük Nagy-Britanniára is. A belügyminisztérium szóvivője ezen a héten csütörtökön közölte a dpa német hírügynökséggel, hogy a rendőrség elutasította a lipcsei klub kivételre vonatkozó kérését, így a Leipzignek mint a meccs házigazdájának kellett megoldást találnia a kialakult helyzetre az európai szövetség (UEFA) szabályai szerint.

Már a rendőrség elutasító határozatának nyilvánosságra kerülése utáni első híradásokban is szóba került, hogy a Liverpool elleni találkozót Budapesten, a Puskás Arénában rendezzék meg – lehetőségként még a testvércsapat RB Salzburg otthona, illetve a Tottenham londoni stadionja is felmerült.

A befutó végül a Puskás Aréna lett: a németeknek hétfőig kellett jelezniük az UEFA felé, hogy megtalálták, hol fogadják a Liverpoolt, így a jelek szerint elhárult annak a veszélye, hogy elmaradjon a meccs, és annak eredményét 3–0-s gólkülönbséggel az angolok javára írják jóvá.

A hírről a Liverpool hivatalos honlapja is beszámolt.

A nyolcaddöntőnek április 2-ig le kell zárulnia, a Leipzig–Liverpool párharc visszavágóját március 10-én rendeznék Angliában.



A közelmúltban sikerrel rendeztek női Bajnokok Ligája-döntőt, illetve első alkalommal nézőkkel a koronavírus-járvány első hulláma után férfi Szuperkupa-döntőt hazánkban. Magyarország a nyári időszakban helyszíne volt semleges pályaként az európai kupamérkőzések selejtezőinek. Itt fogadta a Juventust és a Barcelonát is a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében. A szervezéssel, a rendezéssel mind az európai szövetség, mind a résztvevő csapatok és a szurkolók is maximálisan elégedettek voltak, és a gyakorlatban is vizsgázott a stadionban a gólvonal-technológia és a videobíró-rendszer – összegzett a hír kapcsán az mlsz.hu

A nyáron a férfi Európa-bajnokságnak leszünk társházigazdái, valamint szintén 2021-ben társrendezői leszünk az U21-es Európa-bajnokságnak, továbbá Budapest 2023-ban rendezhet Európa-liga-döntőt is.

A Borussia Mönchengladbach szintén lehetséges helyszíneket keres arra az esetre, ha Németországban meghosszabbítják az érvényben lévő tiltást, ugyanis február 24-én az ugyancsak angol Manchester Cityt látná vendégül a BL nyolcaddöntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik