BL: Biztosan érdekes összecsapás lesz – Jürgen Klopp

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.03. 08:26
null
Jürgen Klopp (Fotó: AFP)
Kedd este rendezik meg a Villarreal–Liverpool FC visszavágót a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Az angol együttes kétgólos előnyt szerzett hazai pályán. Unai Emery, a spanyol gárda mestere szerint a szurkolóik segíthetnek a csapatán, míg Jürgen Klopp nem számít könnyű találkozóra.

 

„Izgatottan várjuk az elődöntő visszavágóját – idézi az UEFA hivatalos honlapja Unai Emeryt, a Villarreal vezetőedzőjét. – Motiváltak vagyunk, hogy a saját játékunkkal visszajöjjünk a párharca. Szeretnénk élvezni ezt az estét együtt a szurkolóinkkal. Itthon jó formának örvendünk, igaz, a kétgólos hátrány megnehezíti a helyzetünket. Az, hogy eltörölték az idegenben szerzett gólokra vonatkozó szabályt, kedvez nekünk. Az első meccsen a Liverpool kihasználta a hazai pálya előnyét, ám sikerült megakadályoznunk, hogy nagyobb gólkülönbséggel nyerjen. A saját drukkereink előtt muszáj győznünk. Keményen kell védekeznünk, de másképp kell futballoznunk, mint Liverpoolban.”

„Készen kell állnunk arra, hogy a legjobb tudásunk szerint futballozunk, mert a Villarreal nekünk fog rontani – így Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere. – Biztos, hogy az első meccshez képest többet fog támadni az ellenfél, mert akkor nem hagytuk kibontakozni. Unai olyan taktikát választ, amellyel gondot okozhat nekünk, biztosan érdekes összecsapás lesz. Győzelemre kell játszanunk Villarrealban is. Sohasem gondolhatjuk, hogy egy BL-elődöntő megnyerése könnyű feladat lenne. A döntő nyilván fontosabb, de jelen pillanatban ez a legfontosabb mérkőzésünk. Nem tudjuk, hogy a jövőben eljutunk-e az elődöntőig, ezért meg kell becsülnünk ezt a lehetőséget. Készen állunk. Szeretnénk bejutni a fináléba, ám ha a Villarreal lesz döntős, gratulálni fogunk.”

A Villarreal még sohasem játszott BL-döntőt, a Liverpool legutóbb a 2018–2019-es évadban jutott be a fináléba, akkor megnyerte.

Klopp vezetőedzőként ötödször elődöntős aktuális klubjával európai kupasorozatban (négyszer a BL-ben, egyszer az Európa-ligában). Érdekesség, hogy a német tréner mindig továbbjutott a csapatával úgy, hogy a párharc idegenbeli meccsén rendre vereséget szenvedett.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Május 3., kedd 21.00:
Villarreal (spanyol)–Liverpool (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik