BL: Biztos vagyok benne, senki sem akar velünk játszani – Tuchel

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.18. 07:45
null
Thomas Tuchellel még nem kapott ki a Chelsea (Fotó: AFP)
A Chelsea két győzelemmel búcsúztatta a spanyol élvonalban listavezető Atlético Madridot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Thomas Tuchel, az angol együttes menedzsere szerint megérdemelték a győzelmet, s Diego Simeone, a madridi alakulat vezetőedzője is úgy véli, a jobb csapat jutott tovább.

 

A Chelsea 2014 óta először jutott be a BL-negyeddöntőbe, Thomas Tuchel kinevezése óta pedig immár 13 tétmérkőzés óta veretlen.

„A legfontosabb, hogy megérdemelten jutottunk tovább – idézi a Sky Sports Thomas Tuchelt. – Jó, hogy ezt nem kell senkinek sem bizonyítania nekünk, mert mi is így érezzük. Biztos vagyok benne, hogy senki sem akar velünk játszani. A negyeddöntő roppant nehéz lesz, de nem szabad félnünk, igyekszünk a legjobban felkészülni.”

„Nincs mit tenni, gratulálni kell az ellenfélnek, mert jobb csapat volt – így Diego Simeone. – Ebben az idényben végig szenvedtünk a Bajnokok Ligájában. Nem volt könnyű szezon számunkra, ám a Chelsea jobb volt. Fejlődnünk kell, innentől minden erőnkkel a bajnokságra koncentrálunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Chelsea (angol)–Atlético Madrid (spanyol)
2–0 (1–0)
London,
Stamford Bridge, zárt kapuk mögött. Vezette: Daniele Orsato (olasz)
CHELSEA: É. Mendy – Azpilicueta, Zouma, Rüdiger – R. James, Kanté, Kovacic, M. Alonso (Chilwell, 90+3.) – Zijes (Pulisic, 77.), Werner (Hudson-Odoi, 83.), Havertz (Emerson Palmieri, 90+3.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
ATLÉTICO: Oblak – Trippier (Lemar, 69.), Szavics, J. Giménez, Renan Lodi (Hermoso, a szünetben) – M. Llorente, Koke, Saúl, Carrasco (Moussa Dembélé, 54.) – Joao Félix, Luis Suárez (Á. Correa, 59.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Zijes (34.), Emerson Palmieri (90+4.)
Kiállítva: Szavics (82.)

Továbbjutott: a Chelsea, két győzelemmel, 3–0-s összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik