BL: Benzema szerint nem ő nyerte meg a mérkőzést a Realnak

Vágólapra másolva!
2022.03.09. 23:50
null
Mesteri hármas (Fotó: AFP)
A Real Madrid nagyon nehéz helyzetből is visszakapaszkodott a PSG ellen: a spanyol csapat 3–1-re megverte odahaza a francia csapatot, és bejutott a negyeddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 


„Szükségünk volt a szurkolókra ehhez a sikerhez, ez a diadal az övék is. Nagyon nehéz mérkőzés volt, de a legvégéig hajtottunk, és megérdemeltük a győzelmet – nyilatkozta a mérkőzés után mosolyogva Karim Benzema, az est hőse. – Az első mérkőzésen veszítettünk, most egy nullára vezettek, de ilyen szurkolótáborral a hátunk mögött, amely most is hajtott bennünket, mindent bele kellett adnunk, az utolsó percig rohannunk kellett. Igazi Bajnokok Ligája-mérkőzés volt ez. A PSG szereti birtokolni a labdát, a második félidőben azonban már nálunk volt többet a labda, mi játszottunk úgy, ahogyan korábban ők. Gianluigi Donnarumma hibája? Nem, ez nem hiba volt, hanem a letámadásos taktikánk eredményezte a gólt. Bármelyik csapatot meg tudjuk verni ezzel a taktikával, ha mindenki megtalálja a maga helyét a csapatunkban, ha együtt tudunk dolgozni. És nagyon büszke vagyok arra, hogy megelőztem a klub örök góllövőlistáján Alfredo Di Stéfanót.”

„Az első mérkőzésen nem volt szerencsénk, ezért kaptunk ki, de tudtuk már akkor is, hogy Madridban minden másként lesz. Letámadtak bennünket, kaptunk egy gólt, de nem estünk kétségbe, és ezt követően helyzeteket tudtunk kialakítani. Az első gólnál a kapus csak várt és várt, aztán elveszítette a labdát, szabályos gól volt. Tisztázhatott volna, de nem tette, egyszerűen ennyi történt csak. Tudtuk, ha nyomás alá helyezzük őket, akkor sem pánikolnak majd, de azért megnehezítjük ezzel a dolgukat. Ha nem az övék a labda, ha nyomás alatt vannak, akkor nem tudják megjátszani a három támadójukat. De ezzel mindenki szembesül, minden csapat, amelyet letámadnak, ez mindenkinek problémákat okoz” – tette hozzá Benzema.

„Karim Robert Lewandowskival együtt a világ legjobb kilencese. Nagyszerű játékos, igazi kapitány, a góljaival és a klasszisával a csapat győzelmeinek a kulcsa” – dicsérte éküket Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa.

„Az első gólunk volt a mérkőzés kulcsa, ez megváltoztatta a mérkőzés dinamikáját, megváltoztatta a szurkolóink hozzáállását. Innentől mi irányítottuk a mérkőzést, nyomás alá helyeztük őket, sokkal könnyebben visszaszereztük tőlük a labdákat. A PSG nagy csapat, nagyon jól játszottak. De mint minden mérkőzés, ez is képes volt nagyon hamar megváltozni, és a mostani változást az első gólunk hozta. Benzema fantasztikus vezére a csapatunknak, fantasztikus csatár, büszke vagyok rá, büszke vagyok a hozzáállására” – értékelt a hazaiak mestere, Carlo Ancelotti.

„Az első góljuk teljesen megváltoztatta a mérkőzést – nyilatkozta a PSG mestere, Mauricio Pochettino. – Egy órán át jobbak voltunk a Real Madridnál, aztán megváltozott a hangulat a stadionban, ezt követően elkövettünk pár hibát, nem rejthetjük véka alá ezt. A legrosszabb a vereségben az, hogy mi voltunk a jobbak, de aztán tíz perc alatt kiestünk a sorozatból. A PSG évek óta hiába szeretné megnyerni a Bajnokok Ligáját, nagyon csalódott vagyok, de a futball már csak ilyen, jönnek a vereségek olykor. A következő heteink nagyon nehezen lesznek...”

„Az első góljuk nagyon fontos volt a számukra, az egyenlítés őket és a szurkolóikat is extra energiával töltötte fel. Jobban is kezelhettük volna ezt a szituációt, nagy hibákat követtünk el. A két mérkőzés alapján nem érdemeltük meg a kiesést, de megfizettük a hibáink árát a legvégén. Nem könnyű ezt megmagyarázni. Megnyertük az első mérkőzést, a másodikat a kezünkben tartottuk... ám előre kell néznünk, szép eredményeket érhetünk még el” – mondta a PSG csapatkapitánya, Marquinhos.

„A szünetben meg voltunk győződve arról, hogy mi vagyunk a jobbik csapat, és továbbjutunk, hiszen olyan a csapatunk, amelyik képes megnyerni a sorozatot. Ha ilyen dolgok történnek velünk, mint ezen a meccsen, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy mi vezetett ehhez, de időre van szükségünk, hogy mindent átgondoljunk. Nagy csapás számunkra ez a vereség. Az első góljuk megváltoztatta a mérkőzést. Nem azt játszottuk már, mint addig, és másként futballozott már a Real is. Döntő pillanat volt. El kell fogadnunk, hogy hibáztunk, és el kell ismernünk azt is, hogy képtelenek vagyunk kezelni az ilyen pillanatokat. Kikaptunk, és ki kell elemeznünk ennek okait, és amilyen gyorsan csak lehet, meg kell találnunk a megoldást” – merengett el a lefújást követően Leonardo, a PSG sportigazgatója.


BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 3–1 (0–1)

Madrid, Santiago Bernabéu, 60 095 néző. Vezette: Makkelie (holland)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal (Lucas Vázquez, 66.), Éder Militao, Alaba, Nacho – Modric, T. Kroos (Camavinga, 57.), F. Valverde – Asensio (Rodrygo, 57.), Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
PSG: G. Donnarumma – Hakimi (Draxler, 88.), Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Danilo Perreira (Di María, 80.), Verratti, L. Paredes (I. Gueye, 71.) – Neymar, Messi, Mbappé. Vezetőedző: Mauricio Pochettino
Gólszerző: Benzema (61., 76., 78.), ill. Mbappé (39.)
Továbbjutott:
a Real Madrid, 3–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik