BL: Benzema elárulta, miért a panenkázás mellett döntött

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.27. 17:33
null
Benzema nem izgulta túl a Manchester City elleni tizenegyest (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Manchester City 4–3-ra legyőzte a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén. A találkozó hajrájában, kétgólos hátrányban Karim Benzema tizenegyest végezhetett el, s elképesztően higgadt maradt – bepanenkázta a labdát a léc alá. A lefújás után a francia csatár elárulta, miért épp így végezte el a büntetőt.

 

Kedd este ismét megmutatta klasszisát Karim Benzema. A Real Madrid nem játszott igazán jól a Manchester City ellen az első félidőben, de a francia a villanásával meccsben tartotta a spanyolokat. A második félidőben 4–2-nes hátránynál szintén esélye nyílt a gólszerzésre, miután Aymeric Laporte a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához.

A tizenegyesnél aztán Benzema szemtelenül a kapu közepébe pörgette a labdát – a zseniális büntetőtől még Pep Guardiola is eldobta az agyát. A csatár a meccs után arról beszélt, miért döntött a panenkázás mellett.

„Egyszerűen mentálisan erős vagyok, nagy az önbizalmam, s ez most jól sült el” – mondta Karim Benzema, aki a legutóbbi bajnokin két tizenegyest is kihagyott az Osasuna ellen.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint nagyon erős személyiségre utal, hogy két elrontott büntető után ilyen higgadt tudott maradni a BL-elődöntőben.

„Azt hiszem, azért változtatott, mert az ezt megelőző két tizenegyese nem volt jó. Erős karakterre utal, hogy ezek után a panenkázás mellett döntött. Nem könnyű ezt végrehajtani a Bajnokok Ligája elődöntőjében” – nyilatkozta Carlo Ancelotti.

Benzema egészen hihetetlen formában futballozik a 2021–2022-es kiírásban, hiszen 41 mérkőzésen 41 gólt jegyzett klubszínekben. A Real Madrid jövő hét szerdán fogadja a Manchester Cityt a Santiago Bernabéuban a BL-elődöntő visszavágóján.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MANCHESTER CITY (angol)–REAL MADRID (spanyol) 4–3 (2–1)

Manchester, City of Manchester Stadion, 52 217néző. Vezette: Kovács István (romániai)
MAN. CITY:
Ederson – Stones (Fernandinho, 36.), Rúben Dias, Laporte, Zincsenko – De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva – Mahrez, Gabriel Jesus (Sterling, 83.), Foden. Menedzser: Josep Guardiola
REAL MADRID:
Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba (Nacho a szünetben), F. Mendy – F. Valverde, Kroos, Modric (Ceballos, 79.) – Rodrygo, (Camavinga, 70.), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio, 88.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: De Bruyne (2.), Gabriel Jesus (11.), Foden (53.), Bernardo Silva (74.), ill. Benzema (33., 82. – a másodikat 11-esből), Vinícius Júnior (55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik