BL: Benzema beérte Raúlt, Pulisic történelmet írt az elődöntőben

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 11:45
null
Karim Benzema már 71 gólt szerzett karrierje során a Bajnokok Ligájában (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Real Madrid 1–1-es döntetlent játszott a Chelsea-vel kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A londoniak 22 éves amerikai támadója, Christian Pulisic történelmet írt góljával, míg a madridiak csatára, Karim Benzema már 71 találatnál jár a sorozatban, amivel beérte Raúl Gonzálezt. Íme, a keddi elődöntő érdekességei!

A mérkőzés első gólját Christian Pulisic szerezte a 14. percben. Ezzel ő lett az első amerikai játékos, aki betalált egy Bajnokok Ligája-elődöntőben. Emellett 22 esztendősen és 221 naposan ő lett a Chelsea legfiatalabb gólszerzője is egy BL-elődöntőben.

 


 

A meccs második találatát Karim Benzema jegyezte a 29. percben. A francia csatárnak ez volt pályafutása 71. gólja a Bajnokok Ligájában, ezzel pedig beérte a madridiak klublegendáját, Raúl Gonzálezt, s holtversenyben a negyedik legeredményesebb játékos a sorozat történelmében Robert Lewandowski (73), Lionel Messi (120) és Cristiano Ronaldo (134) után.

 


 

A Chelsea vezetőedzője, Thomas Tuchel az ötödik meccsét játszotta a BL-ben a Real Madrid ellen, s ezek közül egyet sem veszített el (4 döntetlen, 1 győzelem). Ő az első tréner a sorozat történetében, aki az első öt Real Madrid elleni meccséből egyet sem veszített el.

 


 

A madridiak brazil védője, Éder Millitao hétből hat párharcot nyert meg a Chelsea elleni mérkőzésen, ez pedig a legmagasabb szám egy mérkőzés alatt ebben a kategóriában egy Real Madrid játékostól a 2020–2021-esidényben.

A Chelsea védője, Thiago Silva 36 évesen és 217 naposan a legidősebb mezőnyjátékos lett, aki pályára lépett egy Bajnokok Ligája-elődöntőben Ryan Giggs óta. A walesi 2011 áprilisában a Manchester United játékosaként a Schalke elleni elődöntőben lépett pályára 37 évesen és 148 naposan.

 


 

A Real Madrid–Chelsea BL-elődöntő első mérkőzéséről ide kattintva olvashat bővebben!

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–CHELSEA (angol) 1–1 (1–1)
Madrid,
Alfredo Di Stéfano Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Makkelie (holland)
Real Madrid: Courtois – Éder Militao, Varane, Nacho – Carvajal (Odriozola, 77.), Modric, Casemiro, Kroos, Marcelo (Asensio, 77.) – Vinícius Júnior (E. Hazard, 66.), Benzema (Rodrygo, 90+2.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Chelsea: É. Mendy – A. Christensen, Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta (R. James, 66.), Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount, Pulisic (Zijes, 66.) – Werner (Havertz, 66.). Menedzser: Thomas Tuchel
Gólszerző: Benzema (29.), ill. Pulisic (14.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik