BL: Benzema a világ legjobb csatára – Thibaut Courtois

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.04.07. 00:08
null
Thibaut Courtois amondó, jelenleg Karim Benzema a világ legjobb csatára (Fotó: AFP)
A Real Madrid nagyszerű mérkőzésen, Karim Benzema mesterhármasával 3–1-re legyőzte idegenben a Chelsea-t a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. A mérkőzés után a madridiak érthető módon elégedetten értekeltek, a Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel viszont rendkívül csalódottan.

 

„Ugyanolyan varázslatos este volt ez, mint a Paris Saint-Germain ellen a Santiago Bernabéuban – utalt arra Karim Benzema, hogy a francia csapat ellen is mesterhármast szerzett a nyolcaddöntő visszavágóján. – Ma nyerni jöttünk, azért, hogy megmutassuk, mi vagyunk a Real Madrid. Jól alakult a meccs, hiszen az első perctől az utolsóig kiválóan játszottunk. Mind a három gólom nagyon fontos, az tesz a legboldogabbá, hogy megszereztem a harmadikat. Tényleg nagyon örülök, fantasztikus este volt.”

Benzema már 11 gólnál jár a BL 2021–2022-es kiírásában, és ő lett az első francia futballista, aki egy idényen belül tíz gól felett termel a legnívósabb európai kupasorozatban (a BEK-benJust Fontainejutott tízig az 1958–1959-es kiírásban), illetve az első labdarúgó, aki az európai kupaporondon mesterhármassal keseríti a Chelsea-t.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti így értékelt a BT Sportnak: „Jól uraltuk a játékot, szervezettek és veszélyesek voltunk, különösen az ellentámadásokban. Remek este volt, de még csak a félidőnél tartunk, és előre kell tekintenünk: kedden jön a visszavágó, és nem szabad elfelejtenünk, hogy a Chelsea a címvédő.”

Thibaut Courtois nem rejtette véka alá, mit gondol Benzemáról, a Marca így idézte: „Ő a világ legjobb csatára. Nagyon magas szinten van, és ezt meg is mutatta, egyszerűen hatalmas!”

A Chelsea menedzsere Thomas Tuchel rendkívül csalódottan, önkritikusan nyilatkozott a BT Sportnak: „Súlyos vereséget szenvedtünk, és a mostani volt a Stamford Bridge-en mutatott legrosszabb első félidő tőlünk. Ezen a szinten nem játszhatunk így... Messze nem volt elég az, amit ma nyújtottunk. Nem azt csináltuk, ami a megszokott tőlünk. Lényegében mindennel probléma volt, a passzainkkal, a támadásainkkal és a játékunk intenzitásával is. A második félidőben tizenhat lövésünk volt, a Madridnak egy. Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy három kettőre mi nyerjünk, de ez ma nem sikerült.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
CHELSEA (angol)–REAL MADRID (spanyol) 1–3 (1–2)
London,
Stamford Bridge, 38 689 néző. Vezette: Turpin (francia)
CHELSEA: É. Mendy – Christensen (Kovacic, a szünetben), Thiago Silva, Rüdiger – R. James, Kanté (Zijes, a szünetben), Jorginho (Loftus-Cheek, 64.), Mount, Azpilicueta – Havertz, Pulisic (R. Lukaku, 64.). Menedzser: Thomas Tuchel
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Éder Militao (Nacho, 64.), Alaba, F. Mendy – Modric, Casemiro, Kroos (Camavinga, 74.) – F. Valverde (Dani Ceballos, 86.), Benzema (Bale, 86.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Havertz (40.), ill. Benzema (21., 24., 46.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik