BL: Belőttem a büntetőt, amikor nem csalt – Haaland a továbbjutás után

Cs. M. , K. Zs., MTICs. M. , K. Zs., MTI
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 00:16
null
Erling Haaland volt ismét a Sevilla elleni mérkőzés hőse (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Borussia Dortmund 2–2-es döntetlent játszott a Sevilla ellen hazai pályán kedden a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 5–4-es összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe. A mérkőzés után a két gólt szerző Erling Haaland is értékelt.

 

„Kemény meccs volt, elfáradtam, de megvan a továbbjutás, és csak ez számít. Tudtuk, hogy végig támadni fognak, de az első és a második gól is a lehető legjobbkor jött számunkra szerencsére” – mondta a lefújást követően a kétmeccses párharcban összesen négy gólt szerző Erling Haaland.

A 20 éves norvég csatár a második félidő elején szinte egyből betalált, gólját azonban a videobíró segítségével érvénytelenítette a játékvezető. A VAR használatát követően végül egy korábbi szituációra ítélt büntetőt a bíró. Haaland állt oda és kihagyta, de a Sevilla kapusa, Bono elmozdult a vonalról, így a játékvezető újrarúgatta a tizenegyest, másodjára pedig nem hibázott a norvég, aki erről az esetről is beszélt a meccs után.

„Az első büntetőnél nem állt a vonalon, túl gyorsan indult. A másodiknál már nem csalt, így én is értékesítettem a tizenegyest, igazából ennyi történt. – szúrt oda az ellenfél játékosának a BVB csatára, majd folytatta –Az első után az arcomba üvöltött, és azt gondoltam, hogy jobb lesz, ha szerzek még egy gólt – ez is történt."

Természetesen Edin Terzic, a Dortmund edzője kiemelte Haalandot, és nem csak a kedd esti teljesítménye miatt: a norvég játékos a Sevillában rendezett első összecsapáson is főszereplő volt, ott is két gólt szerzett.

„Nagyon boldogok vagyunk, mert az elmúlt években nem vehettük biztosra, hogy ott leszünk a legjobb nyolc között – jelentette ki Terzic, aki „kiemelkedőnek” és „kivételesnek” nevezte norvég csatára produkcióját. – Most lesz még két BL-mérkőzésünk arra, hogy még több gólt szerezzen.”

„Nem lehetünk boldogok az eredmény miatt. Nagyon jól játszottunk, de az az igazság, hogy nem volt szerencsénk” – foglalta össze a történteket a marokkói Jusszef en-Nesziri, aki a spanyolok két gólját szerezte.

„Mérgesek vagyunk, mert a négyből három félidőben jobbak voltunk, de nagyon hiányzott, hogy harmadszor is betaláljunk” – nyilatkozta Julen Lopetegui, a Sevilla vezetőedzője.

A mérkőzésről ide kattintva olvashat bővebben.

BAJNOKOKLIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

BORUSSIA DORTMUND (német)–SEVILLA (spanyol) 2–2(1–0)
Dortmund,Signal Iduna Park,zárt kapuk mögött.Vezette:Cakir (török)
DORTMUND:Hitz – Mateu Morey (Meunier, 90+5.), Emre Can, Hummels, Schulz (Zagadou, 89.) – Dahoud, Delaney, Bellingham – T. Hazard (Passlack, 67.), Haaland, Reus.Vezetőedző:Edin Terzic
SEVILLA:
Bono – Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuna – Jordán (A. Gómez, 60.), Fernando (Rakitic, 86.) , Óscar (Ó. Torres, 79.) – Ocampos (L. de Jong, 60.), Suso (Munir, 86.), en-Nesziri.Vezetőedző:Julen Lopetegui
Gólszerző:Haaland (35., 54. – a másodikat 11-esből), ill. en-Nesziri (68., 90+6. – az elsőt 11-esből)

Továbbjutott: aDortmund, 5–4-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik