Nyolcgólos, őrült döntetlen Leverkusenben, Barca-győzelem a BATE ellen

Vágólapra másolva!
2015.10.20. 20:43
null
A BATE ellenállását Rakitic (szemben) törte meg (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjában az FC Barcelona 2–0-ra legyőzte Boriszovban a BATE-t, míg az AS Roma kétgólos hátrányból fordított Leverkusenben, hogy aztán leadja 4–2-es előnyét – a vége 4–4, egészen őrült mérkőzésen!

BATE–BARCELONA

A Barcelona úgy utazott Fehéroroszországba, hogy két meccsből szerzett 4 pontjával vezette a csoportját. A BATE együttesénél erősen fogadkoztak, hogy megcsípik a katalánokat, mintegy megünnepelve ezzel a 2006 óta sorozatban tizedszerre megszerzett bajnoki címüket.

Lehet, hogy így tervezték a Videotont is kiejtő fehéroroszoknál, de az első félidő nem támasztotta alá ezt az önbizalmat. Lényegében a BATE térfelén zajlott a játék, Ter Stegennek negyven percre volt szüksége ahhoz, hogy egyáltalán labdát foghasson. Viszont a védekezést jól szervezték meg a hazaiak, és hiába volt nagyon aktív Neymar, a gól nem akart megszületni.

Az első félidő teljesen egyoldalú, ugyanakkor meglehetősen unalmas játékot hozott. A hazaiak remekül védekeztek, igazán nagy helyzetet nem is lehetett feljegyezni Suárez veszélyes fejesén kívül. A Barcelonánál viszont szomorúan vették tudomásul, hogy újabb sérültjük lett, hiszen Sergi Robertót még a félidő elején le kellett cserélni, bár később kiderült, hogy az eset nem súlyos.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy azt a katalán drukkerek már megálmodták. Neymar vonta magára a védők figyelmét a 48. percben, így egyedül maradhatott a tizenhatos előterében Rakitic, aki 18 méterről nagy gólt ragasztott a jobb fölső sarokba. 0–1

A gól után sem változott a játék képe, mert hiába igyekezett volna támadni a BATE, a letámadó Barcelona-játékosok viszonylag gyorsan labdát szereztek. És persze ott volt Neymar, aki a 64. percben ismét remekül hozta játékba Rakiticet, aki 11 méterről szerezte finom mozdulattal a Barca második gólját. 0–2

A Barca teljesen megérdemelten nyert, és növelte előnyét a csoport élén.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

E-CSOPORT
BATE Boriszov–FC Barcelona 0–2 (Rakitic 48., 64.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A pazar rúgótechnikájú Pjanicnak sokat köszönhet a Roma (Fotó: Action Images)
A pazar rúgótechnikájú Pjanicnak sokat köszönhet a Roma (Fotó: Action Images)

LEVERKUSEN–AS ROMA

A BL-selejtezőben a Laziót hazai pályán nagyon elkalapáló Leverkusen olyan lendülettel kezdett, hogy úgy tűnt, az AS Roma is városi riválisa sorsára jut. Javier „Chicharito” Hernández a Vaszilisz Toroszidisz kezezéséért befújt tizenegyest értékesítette magabiztosan a 4. percben, majd a 19. percben saját kipattanóját küldte a hálóba, miután kényszerítőzött Hakan Calhanogluval.

Az ideiglenesen sokkolt olaszok mintegy fél óra elteltével kezdtek éledezni: Daniele De Rossi a 29. percben közelről szépített. A vendégek a 35. percben (úgy tűnt, joggal) számon kértek egy elmaradt tizenegyest Kassai Viktoron – Kirjakosz Papadopulosz és Gervinho összecsapása után továbbot intett a magyar játékvezető. Három perccel később már nem volt menekvés, Miralem Pjanic jobbról ívelte be a szabadrúgást, De Rossi berobbant, és közelről a hálóba továbbította a labdát. Nem volt meggyőző mozdulat, de a lényeg a gól… A két Roma-gól között Hernández kihagyott egy óriási ziccert, aztán bánhatta.

A második félidő Roma-helyzetekkel kezdődött, Pjanic újabb kitűnő szabadrúgása után Donati fején csúszott meg a labda, Leno védett – mint ahogy Gervinho helyzeténél is. Az 54. percben már semmi sem mentette meg a Leverkusent: Radja Nainggolan esett össze és harcolt ki így szabadrúgást, Pjanic halálosan precíz volt – 2–0-ról 2–3!

A 71. percben ziccerig, Lenóig és lécig jutott a Roma – gyakorlatilag egy meccslabdát hibáztak a vendégek. Kettőt viszont már nem: a 73. percben újra lenullázták a „farkasok” a hazai védelmet, Gervinho előkészítését Iago Falqué lőtte a hálóba, 2–4.

Padlón a Leverkusen? Nem! A Bayer Kevin Kampl irdatlan erejű, lécről bevágódó bombájával szépített a 84. percben, majd Kampl volt a mozgatója annak az akciónak is, amelynek végén Admir Mehmedi a 86. percben egyenlített. 2–0-ról 2–4, 2–4-ről 4–4. A végén még Chicharito lábában volt az 5–4, ám a mexikói kevéssel elvétette a hosszú alsót – szenzációs mérkőzésen a vége nyolcgólos iksz!

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

E-CSOPORT
Bayer Leverkusen–Roma 4–4 (J. Hernández 4., 19. – az elsőt 11-esből, Kampl 84., Mehmedi 86., ill. De Rossi 29., 38., Pjanic 54., Iago Falqué 73.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 3 2 1 5–2 +3 7
2. Bayer Leverkusen 3 1 1 1 9–7 +2 4
3. BATE Boriszov 3 1 2 4–8 –4 3
4. AS Roma 3 2 1 7–8 –1 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik