Álomutazás: kettő hetes Oktoberfest Londonban

Vágólapra másolva!
2019.10.01. 20:50
null
Amit ezen az estén a németek kapura lőttek... (Fotó: AFP)
A Bayern München óriási meglepetésre 7–2-re megverte Londonban a Bajnokok Ligája előző döntőjének résztvevőjét, a Tottenhamet, a B-csoport másik mérkőzésén a Crvena zvezda legyőzte odahaza az Olympiakoszt.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
B-CSOPORT
Tottenham–Bayern München 2–7 (Szon Hung Min 12., H. Kane 61. – 11-esből, ill. Kimmich 15., Lewandowski 45., 87., Gnabry 53., 55., 83., 88.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Vágjunk rögtön mi is a közepébe, mert a Tottenham és a Bayern München is rögtön a középébe csapott: a londoni rangadó a BL-történelem egyik legjobb első félidejét hozta!

A pocsék idő sem vette el a játékosok kedvét, nyílt sisakkal estek egymásnak a felek. A mérkőzés eleje az agresszív letámadásával az ellenfelet látványosan meg-megzavaró Tottenhamé volt, de Szon Hung Min egy kivétellel az összes lehetőségét elpuskázta, Harry Kane is elpocsékolt egy lehetőséget, Tanguy Ndombélé lövését földöntúli reflexszel hárította Manuel Neuer, aki egy alkalommal kapuja előtt cselezte ki pimaszul a rárontó Szont.

Talán ez a csel vetette vissza a szélsőt, de azt nem tudni, mi lelte a hazai védelmet, ugyanis a Bayern München a szünet előtt kétszer is eredményes tudott lenni, és bizony a Spurs-hátvédsor sem Joshua Kimmich, sem Robert Lewandowski góljánál nem remekelt.

És mi volt ez a második félidő gólzáporához képest! Harry Kane ugyan szépen értékesített egy Danny Rose által kiharcolt büntetőt, lesérült Ndombélé és Jérome Boateng is, de Serge Gnabry mesternégyest szerzett – a BL-történelem során elsőként a második 45 percben! –, és Robert Lewandowski ismét lecsapott a félidő végén. 2–7

Elképesztően jó passzokat kapott a volt arsenalos Gnabry a csereként beálló Thiago Alcántarától, a végig nagy kedvvel futballozó Corentin Tolissótól és a mérkőzés balhátvédként befejező Benjamin Pavard-tól, az utolsó gólt a kispadon kezdő Ivan Perisic és az ezen az estén kevésbé villogó Philippe Coutinho készítette elő Robert Lewandowskinak: ezen az estén nem akadt gyenge pontja a Bayern Münchennel, amely ezzel a londoni csapással egy, illetve hét csapásra a BL egyik legnagyobb esélyesévé lépett elő.

A mérkőzés (nem lefolyásában, hanem jellegében) kicsit hasonlított a 2014-es világbajnokság Brazília–Németország elődöntőjéhez, amikor a németek 7–1-re leiskolázták a hátul rendkívül sokat hibázó, sokszor bénult hazaiakat, és amit kapura rúgtak vagy fejeltek, az szinte mind kapuba is ment.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Crvena zvezda–
Olympiakosz 3–1 (Vulics 62., Milunovics 87., Boakye 90., ill. Rúben Semedo 30.)

A Crvena zvezda–Olympiakosz találkozón az első félidő végén a vendégek kerültek előnybe egy szabadrúgás után, bár hozzá kell tenni, hogy Rúben Semedo éles szögből leadott, rövid sarokba tartó lövését lehetett volna hárítani.

A támadásban addig többet mutató görög csapat a második félidő elején emberhátrányba került, s innentől teljesen megfordult a játék képe: a hazaiak mindössze öt perc leforgása alatt kihasználták a létszámfölényt, majd a hajrában szerzett két góllal megfordították a meccset.

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 2 2 10–2 +8 6
2. Crvena zvezda 2 1 1 3–4 –1 3
3. Tottenham 2 1 1 4–9 –5 1
4. Olympiakosz 2 1 1 3–5 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik