A Real Madrid Milánóban is legyőzte az Intert

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.11.25. 20:55
null
Eden Hazard tizenegyesgóljával már korán előnybe került a Real Madrid (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában a Real Madrid Milánóban győzte le 2–0-ra a több mint egy félidőt emberhátrányban játszó Internazionalét, a Borussia Mönchengladbach pedig ismét kiütötte a Sahtar Donecket. Négy forduló után a Gladbach vezeti a csoportot, az Inter helyzete a továbbjutás szempontjából gyakorlatilag reménytelen.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
4. FORDULÓ
B-CSOPORT
INTERNAZIONALE (olasz)–REAL MADRID (spanyol) 0–2 (0–1)

Milánó, San Siro, zárt kapuk mögött.VezetteTaylor (angol)
Internazionale:S. Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni (D'Ambrosio, a szünetben) – Hakimi (A. Sánchez, 64.), Barella, Gagliardini (Sensi, 78.), A. Vidal, A. Young – R. Lukaku (C. Eriksen, 86.), L. Martínez (Perisic, a szünetben).Vezetőedző:Antonio Conte
Real Madrid:Courtois – Dani Carvajal, Varane, Nacho, F. Mendy – Modric, T. Kroos, Ödegaard (Casemiro, 58.) – Lucas Vázquez, Mariano Díaz (Rodrygo, 58.), E. Hazard (Vinícius Júnior, 78.).Vezetőedző:Zinédine Zidane
Gólszerző:E. Hazard (7. – 11-esből), Hakimi (59. – öngól)
Kiállítva:
A. Vidal (33.)

Rémálomszerűen kezdődött a csoportrangadó az Internek: a milánóiak még bele sem rázódtak a mérkőzésbe, már futhattak az eredmény után, mivel az előrelopakodó Nacho tizenegyest harcolt ki Nicolo Barella mellett, a büntetőt pedig Eden Hazard bevarrta a 7. percben (0–1). Ez volt Hazard első BL-gólja 2017 novembere óta.

Az Inter addig sem igazán lelte a ritmust, a gól után meg pláne nem találta, s csak a szerencsén múlott kétszer is, hogy nem került nagyobb hátrányba: Lucas Vázquez remek átlövése a jobb oldali kapufán csattant (Samir Handanovic már verve volt); Ferland Mendy pedig ahelyett, hogy ziccerből kilőtte volna a tátongó rövid sarkot, inkább passzolt, de rosszul... A házigazdának egy szabadrúgás volt a legnagyobb lehetősége, ám Romelu Lukaku csúnyán a kapu fölé tekert.

Semmi sem alakult jól a házigazdának, és a sötét tekintettel járkáló Antonio Conténak a 33. percben újabb csapást kellett megemésztenie: Arturo Vidal nem kapott büntetőt, miután helyzetben elesett a belépő Raphaël Varane mellett, két sárga lapot egymás után viszont igen, heves reklamálásért. Anthony Taylor lezavarta a dühöngő chilei középpályást, aki a BL történetében Igor Akinfejev után második játékosként kapott egymást követő két sárga lapot szövegelésért. A félidő hazai mérlege: 0–1, emberhátrány, kaput eltaláló kísérlet nélkül.

Conte kettőt cserélt a szünetben, de a második félidő Real-lehetőségekkel kezdődött – majd újabb interes reklamálássorozattal folytatódott. Egy szabadrúgás után Roberto Gagliardini finoman fogalmazva is gyanús körülmények között tűnt el (a nyakánál fogva vitték le), ám Taylor a VAR-egységgel folytatott egyeztetés után nem ítélt tizenegyest a hazaiaknak.

Zinédine Zidane is kettőt cserélt, s egyik változtatása egyből telitalálatnak bizonyult: a frissen beállóRodrygo „szokása szerint” jó helyen bukkant fel, s a hálóba vágta Lucas Vázquez jobb oldali beadását (0–2). Sok idő nem kellett neki az újabb BL-találat megszerzéséhez, bár hivatalosan nem az ő neve mellé kerül a gól, hisz lövése megpattant, így az UEFA Asraf Hakimi öngóljaként jegyezte azt be.

Az Internek – amely kétgólos hátrányban a hitét is elveszítette – esélye sem volt innen visszakapaszkodni, a Real Madrid teljesen megérdemelt sikert aratott, oda-vissza legyőzte milánói riválisát, amely így a továbbjutás szempontjából szinte reménytelen helyzetbe került. A Real hét sikertelen kísérlet után először tudott győzni az Inter otthonában!

MÖNCHENGLADBACH–SAHTAR DONECK

A Mönchengladbach négy, egyaránt rögzített játékhelyzetből (két szabadrúgás, egy szöglet és egy tizenegyes) szerzett találattal megverte a csoportküzdelmeket egy madridi győzelemmel kezdő Sahtar Donecket, ezzel lépéselőnybe került a továbbjutásért folyó harcban.

A németek két meccs alatt összesen tíz góllal terhelték meg az ukrán csapat kapuját, hiszen három héttel ezelőtt Kijevben 6–0-ra nyertek. A Gladbach a következő fordulóban az Intert fogadja, majd a záró körben a Real Madridhoz látogat – és négy forduló után vezeti a csoportot, amire alighanem kevesen számítottak.

A csoport másik meccsén

Borussia Mönchengladbach (német)–Sahtar Doneck (ukrán) 4–0(Stindl 17. – 11-esből, Elvedi 34., Embolo 45+1., Wendt 77.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Mönchengladbach42214–4+108
2. Real Madrid42119–7+27
3. Sahtar Doneck41123–12–94
4. Internazionale4224–7–32

 

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

90+2. perc. VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, INTERNAZIONALE–REAL MADRID 0–2! Hát, ez sima volt, igaz, az intereseknek lesz egy-két szava a játékvezetőhöz. A madridi győzelem megérdemelt, az Inter helyzete gyakorlatilag reménytelen.

90. perc. Két perc a ráadás.

86. perc. INTER-CSERE. Lukaku le, Eriksen be.

86. perc. SÁRGA LAP! Sensi kapja, ütemkéséssel lépett oda Casemirónak.

85. perc.Itt már aligha lesznek izgalmak, mondjuk az is igaz, hogy 0–2 óta alighanem mindenki tisztában van vele, ez a találkozó eldőlt.

82. perc. HAZAI HELYZET! Perisic akciózik a bal oldalon, lapos, éles lövését Courtois kiüti, s amilyen szerencséje van, a kipattanó nem az ólálkodó Lukakuhoz kerül!

79. perc. Vinícius Júnior szeretne Rodrygót játszani, ám lövése elkerüli a kaput.

78. perc. REAL-CSERE. Hazard le, Vinícius Júnior be. Cserél az Inter is, Sensi a pályán, Gagliardini ment le.

73. perc. Alexis Sánchez tüzel 16-ról, lövése telibe kapja a kiforduló Kroost.

71. perc. Hazard gyorsít fel, majd 17 méterről a jobb kapufa mellé lő.

69. perc. ZÖRÖG A HÁLÓ! OLDALRÓL! Lucas Vázquez találja magát teljesen üresen egy beívelés után, ám kapásból a kapu mellé lő! Nagy helyzet volt!

64. perc. INTER-CSERE. Beáll Alexis Sánchez is, mondjuk már nem sok reménye van a hazaiaknak… Hakimi ballagott le.

A Real Madrid magabiztos teljesítménnyel rukkolt elő Milánóban (Fotó: AFP)
A Real Madrid magabiztos teljesítménnyel rukkolt elő Milánóban (Fotó: AFP)

59. perc. GÓÓÓL, RODRYGO ELSŐ LABDAÉRINTÉSRE, 0–2!! Lucas Vázquez ível keresztbe a jobb szélről, Rodrygo remek ütemben érkezik, kapásból lő, Hakimin megpattan a labda, s kiköt a kapuban! Rodrygo becserélése megint bejött Zidane-nak! Utólag módosítás jön, a gólt végül Asraf Hakimi öngóljának ítélik.

58. perc. REAL-CSERÉK. Ödegaard helyére beáll Casemiro, Mariano Díaz helyére Rodrygo.

56. perc. VESZÉLY! Perisic húz el a bal oldalon, jó beadását Courtois üti el Lukaku elől!

53. perc. A VAR-egység megnézi az esetet és Taylor nem ítél büntetőt. Érdekes… Inter-szöglet, Lukaku visszastukkolja, a kapu torkából mentenek a madridiak!

52. perc. Inter-szabadrúgás a bal szélről, Ashley Young ível a kapu elé. Középen eltűnik egy interes, újabb reklamálássorozat indul. Vázquez a nyakánál fogva lerántotta Gagliardinit!

49. perc. Mendy fut fel egy akcióval, ám nem talál kaput. Aztán Kroos próbálja szögletből meglepni Handanovicot, de a kapu mellé csavar! Ügyes megoldás, gyorsan elvégzett korner – Kroos felfigyelt arra, hogy az Inter kapusa előre magyaráz, s nem néz oldalra.

46. perc. Mariano Díaz pattogós lövését fogja magabiztosan Handanovic.

46. perc. Az Inter kezdi a második játékrészt.

KETTŐT CSERÉL AZ INTER. Bastoni helyére D'Ambrosio áll be, a teljesen észrevehetetlen Lautaro Martínezt pedig Perisic váltja.

Az Internazionale gól- és emberhátrányban, s nem volt még kaput eltaláló kísérlete –mondhatni, innen (szinte) csak jobb lehet… A lövések aránya 2:8, a Real Madrid vezetése teljesen megérdemelt.

1. FÉLIDŐ

45+3. perc. VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! Hát, ez eddig rémálom az Internek. A mérkőzés elején, Eden Hazard tizenegyesgólja után már hátrányba került a házigazda, amely a ritmust sehogy sem tudta elkapni. Ráadásul a 33. perc óta emberhátrányban is van, mert Arturo Vidal kireklamálta magát a mérkőzésből egy piros lappal. A szakadék szélén az olaszok, magabiztosan tartja kézben a találkozót a Real Madrid.

45+2. perc. Ödegaard készíti le lövésre a labdát, Modric tüzel, 22 méterről és jócskán a jobb alsó sarok mellé.

45. perc. Lukaku hasznossá teszi magát, kifejel egy Real-szögletet.

36. perc. Az eredmény 0–1, az Inter emberhátrányban, úgy, hogy még nem volt eddig kaput eltaláló kísérlete. Más baja már nincs a házigazdának.

34. perc. A tizenegyesgyanús szituációnál Varane labdát is, babát is talált, VAR-ellenőrzés nincs, Taylor eredeti döntését nem ítélték egyértelmű hibának. Aztán villant a két sárga Vidalnak…

Vidal (jobbról a 2., félig takarva) reklamál, Taylor kezében villan a sárga, majd a piros lap (Fotó: AFP)
Vidal (jobbról a 2., félig takarva) reklamál, Taylor kezében villan a sárga, majd a piros lap (Fotó: AFP)

33. perc. KIÁLLÍTÁS, VIDAL REKLAMÁLÁSÉRT SZÁLL KI!!! Először kap szövegért egy sárga lapot, majd további szövegért még egy sárga lapot, az piros!

33. perc. Labdát szerez az Inter a Real tizenhatosánál, Vidal kerül helyzetbe, elterül, NINCS TIZENEGYES! Az olaszok tömegesen mennek reklamálni…

28. perc. Hazard tüzel éles szögből, a jobbösszekötő helyéről, Handanovic kiöklözi az erős, félmagas löketet.

25. perc. Lukaku csúnyán a kapu fölé csavarja a szabadrúgást, Contének mondanivalója akad…

24. perc. Na, ez már veszélyes keverés a Real kapuja előtt, ugyan az első lehetőséget megússza a madridi csapat, de Vázquez szabálytalansága miatt szabadrúgáshoz jut az Inter. 17 méterről, kicsit jobbról jár a szabadrúgás.

21. perc. Erősen labdarúgásra emlékeztető Inter-akció, jó a visszagurítás is, Vidal lövése ellenben förtelmes, nagyon magasan fölé száll. A milánóiak eddig nem igazán találják a ritmust.

19. perc. SÁRGA LAP! Gagliardini „marasztalta” a meginduló Modricot, lerántásért lapot kap.

17. perc. Az Inter a legutóbbi 14 hazai BL-meccséből 13-on kapott gólt – írja az UEFA honlapja. Na igen, így elég nehéz...

16. perc. Hosszan tartja a labdát a Real Madrid, az Inter alakzatot tartva visszahúzódik, nem támad le. Aztán labdát szerez, elveszti, Mendy helyzetbe kerül a bal oldalon, belőhetné, de passzol, Vázquez lemarad!!!

13. perc. KAPUFA!!! Az Inter estéje még rosszabbra fordulhatna, ám Lucas Vázquez távoli lövését Handanovic helyett a kapufa hárítja. Mázli, nem is kicsi! A szlovén kapus érdeklődve figyelte az eseményeket…

10. perc. A Real Madrid szépen visszaállt, jöjjön az Inter, ha akar. Akar, mert a vereség gyakorlatilag búcsút jelentene az olaszoknak.

7. perc. EDEN HAZARD BELÖVI, VEZET A REAL MADRID, 0–1! Hazard a kapu bal oldalát veszi célba, el is találja, hiába érezte az irányt a tizenegyesölőként ismert Handanovic.

5. perc. TIZENEGYESHEZ JUT A REAL MADRID! Taylor játékvezető jubilál, a 10. megítélt büntetője a BL-ben. Ödegaard remekül ugratta ki a balösszekötő helyére előrelopakodó Nachót, Barella akasztotta a védőt. Jó döntés.

2. perc. Az első Inter-szögletet némi üggyel-bajjal hárítják a vendégek, Hakimi beadása pedig valójában felszabadítás.

1. perc. A Real kezdi a rangadót!

Egy perc csend. A kört formáló csapatok Diego Maradonára emlékeznek. Minden idők egyik legnagyobb futballistája szerdán hunyt el. Nekrológját itt olvashatják!

• Pályán a csapatok, tradicionális mezben: fekete-kékben az Inter, fehérben a Real Madrid. Hamarosan kezdünk!

A kezdés előtt gyászszünettel emlékeznek a résztvevők a szerdán elhunyt Diego Armando Maradonára (Fotó: AFP)
A kezdés előtt gyászszünettel emlékeznek a résztvevők a szerdán elhunyt Diego Armando Maradonára (Fotó: AFP)

A csoport másik mérkőzésén az éllovas Mönchengladbach 4–0-ra kiütötte a Sahtar Donecket, így az állás: 1. Mönchengladbach 8 pont (4 mérkőzés), 2. Sahtar Doneck 4 (4), 3. Real Madrid 4 (3), 4. Internazionale 2 (3). (Ha a gólkülönbség alapján rangsorolunk, a Real a Sahtar elé kerül, ám a végső összevetésnél azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, s az ukránoknak kedvezne ez).

A Real Madrid megnyerte legutóbbi négy olaszországi mérkőzését, és a legutóbbi 10, olasz csapattal szemben megvívott meccsből kilencet.

Az Inter a legutóbbi 13 Bajnokok Ligája-mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni (2–5–6 a mérlege), ez nem sok jót ígér a fekete-kékeknek. A milánóiak az előző két idényben a csoportkörben estek ki. A Real a legutóbbi 14 BL-mérkőzéséből szokatlanul sokat, hatot elveszített (5–3–6).

• Az első Internazionale–Real Madrid mérkőzés BEK-döntő volt: 1964. május 27-én Helenio Herrera Grande Intere 3:1-re győzött Bécsben a Real ellen. Az Inter a kétgólos Sandro Mazzola vezérletével győzött 71 333 néző előtt a Práterben – a Real tízese pedig Puskás Ferenc volt a mérkőzésen. A Real Madrid csupán három BEK/BL-döntőjét veszítette el a tizenhatból, ez volt az egyik közülük.

• A két csapat eddig 16 európai kupamérkőzésen csapott össze, a mérleg 7 Inter-siker, 2 döntetlen, 7 Real-győzelem, a madridiak még nyeretlenek a milánóiak vendégeként.

A madridi mérkőzést drámai csatában a Real nyerte meg (Fotó: AFP)
A madridi mérkőzést drámai csatában a Real nyerte meg (Fotó: AFP)

Aligha jósolta volna bárki is azt, hogy három forduló után az Inter lesz az egyetlen nyeretlen és sereghajtó ebben a csoportban... A milánóiak hazai pályán 2–2-t játszottak a Mönchengladbachhal, idegenben 0–0-t a Sahtar Doneckkel, majd 3–2-re kikaptak Madridban. A Real Madrid otthon zakózott a Sahtar ellen (2–3), Mönchengladbachban is 2–0-s hátrányban volt, de 2–2-re mentette a meccset, majd megverte az Intert.

JÓ ESTÉT KÍVÁNUNK! Győzelmi kényszerben az Internazionale, mire megy a Real Madriddal? Kövessék a labdarúgó BL B-csoportjának rangadójáta Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével, tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik