BL, B-csoport: elképesztő finis az Atlético–Porto mérkőzésen

Vágólapra másolva!
2022.09.07. 23:08
null
Mario Hermoso a 90. perc után lőtt egy gólt, majd összehozott egyet az ellenfélnek is (Fotó: AFP)
Az FC Bruges hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Bayer Leverkusent, míg az Atlético Madrid és a hajrára emberhátrányba kerülő Porto csatája 2–1-es madridi győzelemmel végződött a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjának szerda esti nyitányán. Na de hogyan…

 

ATLÉTICO MADRID–PORTO 2–1

Egy-egy kaput eltaláló lövést produkáltak a felek az első félidőben, amelyben a kezdeményezőbb Atlético letámadással próbálta zavarba hozni a Pepe vezérelte portói védelmet – nem sok sikerrel.

A második játékrészben bajba került a vendégek hátvédsora, hiszen Otáviót egy ütközés után hordágyon kellett levinni a pályáról, s hogy tovább halmozódjanak a gondok, Mehdi Taremi megkapta második sárga lapját – ügyetlenül próbált tizenegyest kiharcolni… (VIDEÓ ITT!)

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a megfogyatkozó Porto kihúzza kapott gól nélkül, de jött a 91. perc, és Mario Hermoso megpattanó lövése behullott a kapujukba. (A GÓL ITT!)

Portói összeomlás? Dehogy! A portugálok mentek előre, egy bal oldali szögletüknél Hermoso megtette azt a szívességet, hogy beleütött kézzel a labdába, és Matheus Uribe némi szerencsével értékesítette a tizenegyest. (A GÓL ITT!)

Madridi összeomlás? Dehogy! Antoine Griezmann a hosszabbítás 11. percében szöglet után befejelte a győztes gólt… (A GÓL ITT!)

FC BRUGES–BAYER LEVERKUSEN 1–0

Az első félidőben egyik csapat sem kockáztatott sokat, és hiába tűnt valamivel jobbnak a Leverkusen, a hazaiak szerezték meg a vezetést. A 19 éves elefántcsontparti védő, Abakar Sylla addig sem játszott rosszul, tiszta és határozott szerelései csapata hasznára voltak, de a legnagyobb pillanata a 42. percben érkezett el, amikor Andreas Skov Olsen jobb oldali szögleténél a rövid sarok felé mozogva a hálóba fejelte a labdát. (A GÓL ITT!)

Ahogyan az várható volt, a második félidőben a német csapat próbálta minél nagyobb nyomás alá helyezni a hazai védelmet, Patrik Schick szerzett is egy gólt, csakhogy a VAR-szoba közbeszólt: les.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Atlético Madrid (spanyol)–Porto (portugál) 2–1 (Hermoso 90+1., Griezmann 90+11., ill. Uribe 90+6. – 11-esből)
FC Bruges (belga)–Bayer Leverkusen (német) 1–0 (Sylla 42.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik