BL, B-csoport: a Porto legyőzte az Atléticót, s az élen zárt

Vágólapra másolva!
2022.11.01. 20:42
null
A Porto megverte az Atléticót, s megnyerte a csoportot (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 6. (utolsó) fordulójában a Porto 2–1-re legyőzte az Atlético Madridot, a Bayer Leverkusen pedig gól nélküli döntetlent játszott az FC Bruges-zsel.

 

A Porto a múlt héten nemcsak a továbbjutást vívta ki az FC Bruges vendégeként, hanem bosszút is állt a belga együttesen, hiszen ugyanolyan különbségű győzelmet aratott, mint amilyet kapott a listavezetőtől – a meccs 0–4-gyel ért véget.

Az utolsó fordulóban a portugáloknak még arra is volt esélyük, hogy a csoport élén végezzenek. Az ellenfél a már biztosan kieső Atlético Madrid volt.

Láthatóan motiváltak voltak a hazaiak, Mehdi Taremi góljával már az ötödik percben vezetéshez is jutottak. (VIDEÓ ITT!) Nem is kellett sokat várni a folytatásra, hiszen szűk húsz perccel később Stephen Eustaquio szép, lapos lövéssel kétgólosra növelte a Porto előnyét. (VIDEÓ ITT!)

Diego Simeone együttese a korai sokkból nem tudott magához térni idejében – a második félidő hosszabbításában még Ivan Marcano öngólt vétett a Portónál, de a szépítő gól után már nem tudott kiegyenlíteni a madridi együttes, így 2–1-es hazai sikerrel ért véget a találkozó.

Mivel a csoport másik összecsapásán az FC Bruges gól nélküli döntetlent játszott Leverkusenben, a Porto megnyerte a B-csoportot, a németek pedig megelőzték az Atléticót, amely a csoport utolsó helyén zárt, s még az Európa-ligában sem folytathatja.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ

B-CSOPORT
Porto (portugál)–Atlético Madrid (spanyol) 2–1
(Taremi 5., Eustaquio 24., ill. Marcano 90+5. – öngól)
Bayer Leverkusen (német)–FC Bruges (belga) 0–0

A végeredmény
1. FC Porto
64
2
12–7 +5
12
2. FC Bruges
632
1
7–4 +3
11
3. Bayer Leverkusen 6 1 2 3 4–8 –4 5
4. Atlético Madrid 6 1 2 3 5–9 –4 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik