BL, B-csoport: kikapott Leverkusenben az Atlético Madrid

Vágólapra másolva!
2022.09.13. 23:04
null
Az Atlético ellen szerezte meg első győzelmét a Leverkusen (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjának 2. fordulójában a Bruges 4–0-ra nyert a Porto vendégeként, míg a Bayer Leverkusen 2–0-ra legyőzte az Atlético Madridot.

 

A Bayer Leverkusen leverése után Portóban mészárlást rendezett a Bruges! Az első negyedóra végénél járt a mérkőzés, amikor Joao Mário buktatta a tizenhatoson belül Ferran Jutglát – a sértett a bal alsóba vágta a teljesen jogosan megítélt tizenegyest.

A második félidő elején gyorsan kettőt is bevertek a belgák: Kamal Sowahcsente el a labdát a határozatlan védők gyűrűjében a tizenhatoson, majd ziccerből talált be, nem sokkal később pedig érkezett egy bal oldali beadás, amelyet a magára hagyott Andreas Skov Olsen lőtt közelről a hálóba.

A vége már megalázó lett: a csereként beállt Antonio Nusa egy remek kiugratás után a negyediket is berúgta – sok portói szurkoló ekkor el is indult haza, nem várta meg a hátralevő néhány percet.

A Bayer Leverkusen nagyszerű győzelemmel javított a nyitányon elszenvedett vereségét követően: a hajrában szerzett két góljával legyűrte az Atlético Madridot.

A németekhez csereként beállt Jeremie Frimpong két asszisztot jegyzett: a 84. percben hosszas csata után faképnél hagyta Mario Hermosót, majd középre adott Robert Andrichnak, aki nagyjából 12 méterről a kapu jobb oldalába zúdított. A holland játékos nem sokkal később egy kontratámadás során száguldott el a jobb szélen, majd kiváló labdát tett a kapu elé érkező Moussa Diabynak, aki nem hibázott.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ

B-CSOPORT
Porto (portugál)–FC Bruges (belga) 0–4
(Jutgla 15. – 11-esből, Sowah 47., Skov Olsen 52., Nusa 89.)
Bayer Leverkusen (német)–Atlético Madrid (spanyol) 2–0 (Andrich 84., M. Diaby 87.)

B-CSOPORT
1. FC Bruges 2 2 0 0 5–0 +5 6
2. Bayer Leverkusen 2 1 0 1 2–1 +1 3
3. Atlético Madrid 2 1 0 1 2–3 –1 3
4. FC Porto 2 0 0 2 1–6 –5 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik