Jürgen Klopp nem örül a Portónak (Fotó: AFP)

„Tavaly az öt nullás győzelmünk után azt gondoltuk, »rendben van, de most egy darabig ne kelljen idejönni«, most pedig itt vagyunk újra... Nagyon furcsa és nehéz mérkőzés volt. A Porto erősen kezdett, aztán két vagy három kontragólt is lőttünk szinte a semmiből. Ami előny számunkra, az az hogy hazai pályán játszhatunk. Ami pedig előny számukra, hogy erőt és motivációt meríthetnek a tavaly történtekből” – fogalmazott elővigyázatosan Jürgen Klopp.

„A Porto nagyon tapasztalt csapat. Állandóan ott vannak a portugál bajnokság élmezőnyében, éles versenyben a Benficával. Ráadásul ott van nekik a kapuban Iker Casillas. Biztos vagyok abban, hogy ez a párharc egészen más lesz, mint a tavalyi volt” – tette hozzá a Liverpool menedzsere.

Klopp emellett beszélt arról is, a Bayern elleni nyolcaddöntős siker természetesen jót tett az önbizalmuknak, de tudják, a feladat neheze még előttük áll.

„Ha Bajnokok Ligája, ha Premier League, az emberek mind arról beszélnek, minden hátralévő meccsünket meg kell nyernünk. Ez egy nagyon-nagyon kemény szezon. De eddig, mondhatni elég sikeres. Az a célunk, hogy úgy folytassuk, ahogyan eddig. Azt szeretnénk, ha egészen az utolsó meccsnapig kitartana a formánk, de a neheze még hátra van.”

Klopp hozzátette, Adam Lallana várhatóan nem lesz bevethető, a szintén kisebb sérüléssel küzdő Georginio Wijnaldum és Virgil van Dijk páros azonban várhatóan felépül kedd estére.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
21.00:
 Liverpool FC (angol)–FC Porto (portugál) (Tv: Spíler2)
21.00: Tottenham Hotspur (angol)–Manchester City (angol) (Tv: M4 Sport)