BL: A célunk továbbra is a BL-győzelem, de… – Blanc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.21. 23:50
null
Cristiano Ronaldo (balról a második) sem talált fogást a PSG védelmén (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának rangadóján a PSG és a Real Madrid sem tudott gólt rúgni. Nézzük, hogyan látták a rangadót a főszereplők!

 

„Majdnem nyertünk a Real ellen, több lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Bizonyítottuk, hogy Európa négy legjobb csapata között ott a helyünk, a Real mellett. Különleges mérkőzés volt ez számomra, több mint egy éve nem jártam Madridban. Sok egykori csapattárssal találkoztam ma este, de a lefújás után már nem örülhettem. Igaz, a legfontosabb az, hogy képesek voltunk pontot szerezni a Real Madrid ellen” – így az egykori realos PSG-szélső, Ángel Di María.

„Egyáltalán nem vagyok elégedett a teljesítményünkkel, mert nem értük el azt az eredményt, amit akartunk – így Laurent Blanc, a PSG szakvezetője. – Különösen az első félidő volt csalódást keltő, mert túl sokszor adtuk el a labdát a középpályán. Hiányzott az egészséges agresszió és az elszántság. A döntetlen igazságos, sem mi, sem a Real Madrid nem tudott dominálni. Előzetesen sokan azt várták, a támadásainkkal lenyűgözünk mindenkit, de a kapusunk és a védőink villogtak a legjobban. Minden játékosnak legjobbját kell nyújtania ahhoz, hogy Európa egyik legerősebb csapatát legyőzzük. A célunk továbbra is a Bajnokok Ligája megnyerése, de tisztában kell lenni azzal, hogy csupán négy éve dolgozunk ezen.”

„Sokkal több helyzetünk volt, mint a PSG-nek, nyerni akartunk, és nyernünk is kellett volna – vélekedett a lefújás után a madridi mester, Rafa Benítez. Ez volt egyébként a szakember 11. realos mérkőzésén a harmadik 0–0, elődjének, Carlo Ancelottinak 119 realos találkozóján mindössze két ilyen eredmény született. – Jól játszottunk, elégedett vagyok a csapatommal, látom minden nap, hogy milyen sokat tesznek játékosaim a győzelemért; és most is nyerhettünk volna, hiszen mi irányítottuk a mérkőzést. Nem érdekel a labdabirtoklási arány, már az ellenfél térfelén megkezdtük a védekezést, játékosaim pedig azt tették, amit kértem tőlük. Agresszívek voltak a középpályán, Jesé, Lucas Vázquez és Cristiano Ronaldo is veszélyesen mozgott Isco passzaival. Az, hogy nem ment a PSG-nek, az a mi dicséretünk, mert mi nem hagytuk kibontakozni a franciákat. Nagy iramú, élvezetes mérkőzést játszottunk, amely előtt Mateo Kovacic könnyebben megsérült, ezért nem akartam kockáztatni szerepeltetését.”

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, minőségi játékosokból áll a PSG, nagyszerű játékerőt képvisel – sóhajtott meggyötörten a lefújás után a Real Madrid védője, Sergio Ramos. – Jó meccset játszottunk, nehéz körülmények között, ugyanis az eső nagyon megnehezítette a dolgunkat. Javítanunk kell játékunkon, folytatni a megkezdett munkát, nem dőlhetünk hátra elégedetten. Nem könnyű nyerni ebben a stadionban, és most sok sérülés nehezítette dolgunkat, sokan kiestek a keretből – de nem keresünk kifogásokat, a fiatalok lehetőséget kaptak, hogy megmutassák magukat, és bizonyítsák, hogy beépültek a csapatba. Ma este nagyon is tisztelték egymást a csapatok, igyekeztünk elkerülni a vereséget. Voltak helyzeteink, de kimaradtak, elégedettek vagyunk az egy ponttal. Vártuk, hogy az ellenfél hibázzon, de fizikailag jól kell bírni az ilyen jellegű meccseket, hiszen az ilyeneken dől el a továbbjutás kérdése. A találkozón beütöttem kicsit a fejemet, de már jól vagyok.”

„Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, Európa legjobb csapata ellen. Mégis győzni akartunk, hiszen csoportelsők akarunk lenni, de hát nem könnyű megverni a Realt, igen erős a spanyol csapat védelme” – így a párizsi szűrő, a szerdán is csoda hasznosan futballozó Blaise Matuidi.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik