Szokolai László 2017-ben (Fotó: Török Attila, archív)


„Aki közelről ismer, tudja, milyen bolond vagyok. Amikor elkezdődött a sorsolás, akkor gyorsan körbeküldtem egy képet, amelyen Messi és Cristiano Ronaldo fogja a fejét, hogy csak kerüljük el a Fradit. Kérdezték, hogy mire gondolok. Hülyéskedésből mondtam, hogy tizenegy pontra. Itthon mind a három csapatot megverjük, egy-egy pontot pedig szerzünk Kijevben és Torinóban, és akkor jók vagyunk” – mondta humorosan Szokolai László, hozzátéve, hogy a Celtic és a Dinamo Zagreb ellen sem várt győzelmet senki az FTC-től.

A 68 éves, a Ferencvárossal játékosként bajnokságot (1981) és Magyar Népköztársasági Kupát (1978) nyerő Szokolai arról is beszélt, hogy szerinte a magyar válogatottnak jobban feküdne, ha az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtező döntőjét nem a Puskás Arénában, hanem idegenben kellene megvívnia.

„Jobban örültem volna, hogy ha idegenben játszunk, mert a jelenlegi játékstílusban vendégként stabilabbnak és gólerősebbnek érzem a csapatot, mint itthon. Ha a Puskás Aréna megtelhetne, akkor természetesen a hazai környezetet választanám, de jobbnak érzem, ha nem nyílunk ki és nem a támadásokat erőltetjük” – vélekedett Szokolai.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg!