BL: Az FTC a testvércsapatunk, nyerni fogunk a Barca ellen – Betis-szurkoló

BORBÉLY LÁSZLÓ, NAGY-PÁL TAMÁS (Barcelona)BORBÉLY LÁSZLÓ, NAGY-PÁL TAMÁS (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 18:10
null
„Tudok róla, hogy a Ferencváros is zöld-fehér. Emiatt is testvérek vagyunk, úgyhogy ma nyerni fogunk” (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros barcelonai Bajnokok Ligája-mérkőzését megelőzően a belvárost járva érdeklődtünk a helyiektől, hogy mire számítanak az FTC ellen, ismerik-e a magyar csapatot, mi a véleményük a katalán vezetőség és Lionel Messi viszonyáról.

„Szinte semmit sem tudok a Ferencvárosról. Pedig folyamatosan követem a futball, én magam is edző vagyok, U18-as futsalcsapatot edzek itt Barcelonában. Tegnap láttam a tévében, hogy van egy norvég játékosa, tízesben játszik és nagyon ügyes (Tokmac Nguen – a szerk.). Arra emlékszem még, hogy tavaly szintén játszottak itt Barcelonában az Espanyol ellen az Európa-ligában, illetve tudom, hogy az ukrán Szerhij Rebrov az edzőjük, aki játszott itt még régen a Dinamo Kijevvel.”

A Barcelona-öltözetben és maszkban sétáló úriember nem volt lelkes a klub átigazoláspolitikáját illetően.

„Az elmúlt években nagyon rossz irányt vett a Barca. Nagyon drága játékosokat szerződtettünk, mint Griezmann, Dembélé, Coutinho, ráadásul nem váltak be. Ezen a nyáron elajándékoztuk Suárezt. Ez mind nagyon drága üzlet volt, a pénz csak ment el, s nem jött a klubhoz, így Koeman hiába akarta szerződtetni Depayt, nem volt rá pénz. Úgyhogy most már a Barca fizetéscsökkentést szeretne elérni a játékosoknál, mondhatni, a klub nagyon rossz passzban van.”

Míg első riportalanyunk nehéz mérkőzésen azért összességében biztos sikert vár a házigazdától, egy zöld-fehér Betis-maszkban vidáman mászkáló fiatal srác inkább a vendégek felé húzott.

„Én Betis-szurkoló vagyok. Nagyon szeretném, ha ma kikapna a Barca. Tényleg örülnék neki, talán össze is jöhet. Antibarcás vagyok. Szerintem ez össze is jöhet, a magyarok nyerhetnek kettő-nullára. Tudok róla, hogy a Ferencváros is zöld-fehér. Emiatt is testvérek vagyunk, úgyhogy ma nyerni fogunk.”

A katalán csapatot nem kedvelő fiatalember szerint Lionel Messi a Manchester Cityben folytatja jövőre, egy újabb Barca-szurkoló pedig nem is biztos, hogy nagyon bánná a klubváltást.

„Szerintem Messinek egy kicsit visszaesett a teljesítménye. Úgy tűnik, belefásult a Barcába, ez megtörténhet, tudom, mert én is futballoztam korábban. Messi el akar menni, és ez látszik a teljesítményen is, mintha fejben nem lenne ott a pályán. A csapatért akkor tudsz mindent megtenni, ha tényleg ott akarsz játszani, de Messin ez nem látszik.”

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021
A G-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
18.55:
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n
21.00: FC Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS (zárt kapuk mögött; Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n

A G-csoportban szereplő csapatok BL-be nevezett kereteit itt olvashatja!

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Borbély László, Smahulya Ádám (szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) és Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik