BL: „Az első félidőnek vége, de a meccs még nem lefutott" – a Real–City visszhangjai

Vágólapra másolva!
2020.02.27. 07:05
null
Kevin De Bruyne lett a meccs embere (Fotó: AFP)
„Ha van csapat, amely képes innen fordítani, az a Real Madrid" – Pep Guardiola és játékosa egyaránt ezzel a konklúzióval távoztak a Santiago Bernabéu Stadionból, miután a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 2–1-re legyőzték a spanyol csapatot. Kevin De Bruyne és Gabriel Jesus ugyanakkor optimista: az elsődleges céljukat elérték…


A mérkőzés legjobbjának a 83. percben tizenegyest értékesítő, ezzel győztes gólt szerző Kevin De Bruynét választották meg.

Remek kezdés, jó eredmény a mai egy kétmérkőzéses párharc első találkozóján. Az első tizenöt perc elég nehéz volt, de keresztüljutottunk a viharon. Utána feljavultunk, különösen a második félidő eleje volt jó, ám hiába domináltunk, jött egy rossz pillanat, egyet hibáztunk, gólt kaptunk belőle. Viszont ahogyan reagáltunk rá! Gaby (Gabriel Jesus) gyönyörű gólt fejelt, a második gólunk, a büntető pedig szintén nagyon fontos volt. Remek eredmény ez nekünk– értékelte optimistán a 2–1-es idegenbeli sikert De Bruyne.

A City első gólját szerző Gabriel Jesus szerepeltetése több meglepetést is magában hordozott: először is Sergio Agüero helyett került be a kezdőcsapatba, majd – s ez némileg megmagyarázza Guardiola döntését – többször is balszélsőként bukkant fel a pályán.

Még emlékszem, amikor a Palmeiras első csapatához kerültem az akadémiáról, éppúgy szélsőt játszottam, mint ma. Csak később lettem középcsatár. Azért megyek fel a pályára, hogy segítsem a csapatomat – ott, ahol kell. Nem számít, hogy épp vissza kell futnom védekezni, vagy középen kell érkezzek, hogy gólt szerezhessek. Segíteni akarok a csapattársaimnak– idézte a BT Sport Gabriel Jesust.

Ha van csapat, amely képes ilyen helyzetből fordítani, az a Real Madrid” – vette át a szót Jesus honfitársa, szerda esti riválisa, Casemiro. A Real középpályása aztán így folytatta: „Az eredmény egyáltalán nem tükrözi a játék képét. Hetvenöt látványosan jó percünk volt egy nagyszerű rivális ellen. Akadt viszont a végén tizenöt olyan, amikor egyszerűen leálltunk, nem tettünk semmit sem úgy, ahogyan azt kellett volna. Ez az oka annak, hogy vissza tudták küzdeni magunkat, ezért tudták elvenni tőlünk a vezetést. Nagyon sok munka vár még ránk, de képesek vagyunk fordítani.”

Pep Guardiola taktikai húzásai bejöttek (Fotó: AFP)
Pep Guardiola taktikai húzásai bejöttek (Fotó: AFP)

Az igazán fontos dolog nem is az eredmény, hanem az, ahogyan játszottunk – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Pep Guardiola. – Úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk megnyerni a mérkőzést és megcsináltuk ebben a legendás stadionban. De ez csak a feladat első fele. Ez nem jelent három pontot, az ellenfél ráadásul tipikusan az a csapat, amely képes ennél nehezebb helyzetből is visszajönni. A tapasztalatuk, a múltuk, mindenük megvan ennél a klubnál ahhoz, hogy veszélyesek legyenek a visszavágón– értékelte csapata helyzetét a katalán szakember, akit az első félidőben lecserélt középhátvéd, Aymeric Laporte állapotáról is kérdeztek.

Sajnos ez benne van a játékban. Öt hónapnyi kihagyás után tért vissza, négy-öt remek mérkőzéssel, ilyenkor benne van a pakliban, hogy az ember könnyebben újra megsérül. Nem tudjuk, mennyire súlyos, igyekeztünk elővigyázatosak is lenni. Sokat szenvedtünk a hiánya miatt, de Fernandinho remekelt a védelem közepén, John Stones kész a visszatérésre és itt van Nico Otamendi is. Hiszem, hogy tudjuk majd kezelni a helyzetet.”

Egyáltalán nem vagyok boldog. Jól játszottunk, aztán jött az utolsó tíz perc és eljátszottuk az esélyeinket… Fájdalmas. Kilencven percen át tartó koncentrációra van szükségünk, ha sikeresek akarunk lenni – különösen egy olyan csapat elleni, mint a Manchester City – idézi a Real trénerét, Zinédine Zidane-t az UEFA honlapja. – Mindannyian tudjuk, ez még csak a félidő. A helyzet elég egyértelmű: el kell mennünk Manchesterbe és nyerni ott!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–MANCHESTER CITY (angol) 1–2 (0–0)

Madrid
, Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: Orsato (olasz)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Varane, S. Ramos, F. Mendy – Valverde, Casemiro, Modric (Lucas Vázquez, 84.) – Vinícius Jr. (Bale, 75.), Benzema, Isco (Jovics, 84.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
MAN. CITY: Ederson – Walker, Laporte (Fernandinho, 33.), Otamendi, B. Mendy – Rodri, Gündogan – Mahrez, De Bruyne, Bernardo Silva (Sterling, 73.) – Gabriel Jesus. Menedzser: Pep Guardiola
Gólszerző: Isco (60.), ill. Gabriel Jesus (78.), De Bruyne (83. – 11-esből)
Kiállítva: S. Ramos (86.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik