BL: az előző idényben senkinek sem sikerült, a koronavírus legyőzheti a Bayernt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.21. 12:02
null
Gnabry megfertőződése miatt bajban lehet a címvédő (Fotó: AFP)
Kedd este számoltunk be a hírről: Serge Gnabry elkapta a koronavírust. A Bayern München 25 éves alapembere rögvest házi karanténba került, de a bonyodalom ezzel még nem ért véget, sőt! Idő közben az Európai Labdarúgó-szövetség is megszólalt az esti Atlético Madrid elleni BL-csoportmeccsel kapcsolatban. 

A Bild beszámolója szerint a Bayern-játékosok tesztelése jelenleg is zajlik. Ráadásul az eredményektől függetlenül is veszélybe kerülhet az Atlético Madrid elleni szerda esti Bajnokok Ligája-csoportmeccs.

Mint a lap fogalmaz, még akkor sem biztos, hogy a Bayern kiállhat a találkozóra, ha lesz elég, friss negatív teszteredménnyel rendelkező futballistája. Ennek oka a szigorú német koronavírus-protokollban rejlik. A Bild úgy tudja, a bajor egészségügyi hatóság akár saját hatáskörében is dönthet úgy, hogy nem engedi lejátszani a spanyolok elleni találkozót.

Ezen a ponton az is kérdésesnek tűnik, mi lesz az Európai Labdarúgó-szövetség reakciója. A német újság felteszi a kérdést, a Bayern elbukhatja-e játék nélkül a három pontot, amennyiben az UEFA és a bajor hatóságok álláspontja eltérő lesz. A szövetség irányelve szerint, ha a Bayern be tud nevezni a mérkőzésre 13 játékost, s köztük legalább egy kapust, akkor a meccs minden további nélkül megrendezhető.

A 90min.com arról írt, a müncheni klubvezetés kifejezetten aggódik a teszteredmények miatt, ugyanis Gnabry egészen a saját eredménye megérkezéséig együtt készült a kerettel. A keddi edzésen is részt vett, ahol például David Alabával végezte a páros gyakorlatok zömét.

A Bayern München címvédőként készülhet a csoportkör első meccsére. Hans-Dieter Flick együttese mind a 11 találkozóján győzött a 2019–2020-as BL-kiírásban. A sors furcsa játéka lenne, ha ezúttal a koronavírus győzné le épp a bajorokat.

Gnabry a Bayern közleménye szerint tünetmentes, a meccsek közti rutinellenőrzés mutatta ki nála a vírust.

FRISSÍTÉS, 14.54: Az MTI beszámolója szerint az európai szövetség (UEFA) egyik szóvivője a dpa hírügynökségnek jelezte, hogy a találkozót a tervek szerint meg lehet tartani. A szóvivő további részleteket nem közölt, így azt sem, hogy a müncheniek legfrissebb tesztjei milyen eredményt hoztak.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
18.55:
FCSalzburg (osztrák)–Lokomotiv Moszkva (orosz) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: Bayern München (német)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
B-CSOPORT
18.55:
Real Madrid (spanyol)–Sahtar Doneck (ukrán) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
21.00: Internazionale (olasz)–Borussia Mönchengladbach (német) (Tv: Spíler1)
C-CSOPORT
21.00:
Olympiakosz Pireusz (görög)–Olympique Marseille (francia)
21.00: Manchester City (angol)–FC Porto (portugál)
D-CSOPORT
21.00:
Ajax (holland)–Liverpool FC (angol) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: FCMidtjylland (dán)–Atalanta (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik